Home Recepten*gratis recepten Lemon Cheesecake Bites
lemon cheesecake bites skloglass tsjechisch glaswerk

Lemon Cheesecake Bites

door Linda Terrizzi

Lemon cheesecake bites zijn heerlijk frisse gebakjes die je maakt in drie lagen: eerst ’n bodem van kruimeldeeg, daar bovenop een friszoete cheesecake en bovenop nog ’n laagje (gebakken) lemon curd om het af te maken.

Het is een heerlijk zomers taartje dat prachtig staat op tafel, tijdens een buffet of bijvoorbeeld een high tea. Zeker wanneer je ze opdient op een mooie etagère of plateau.

Tsjechisch glaswerk van Skloglass


Onze lemon cheesecake bites komen nóg beter uit op dit mooie kristallen plateau van Skloglass. We kregen hem een tijdje geleden en sindsdien konden we niet wachten om hem eens te gebruiken op de foto’s van één van onze recepten.

lemon cheesecake bites skloglass tsjechisch glaswerk

Skloglass verkoopt prachtig, Tsjechisch glaswerk in allerlei kleuren. Het is een familiebedrijf dat al jarenlang ervaring heeft in het (met de hand!) decoreren van de mooiste glazen voorwerpen. De traditionele decoraties kregen ’n moderne make-over en het glaswerk wordt nu dus ook in Nederland aangeboden, via hun webwinkel.

Wij kregen kristallen plateau ‘bolla’ met gouden decoraties. Deze is er trouwens ook geheel doorzichtig óf juist met heel veel kleuren, net wat je het leukste vindt.

Bij de lemon cheesecake bites kleurt ‘ie in ieder geval prachtig (en ik gok dat je ‘m binnenkort nog wel ’n keer langs zal zien komen op één van de foto’s!)

Ben jij ook gek op kleine winkeltjes waar producten nog écht zelf gemaakt worden? Wij vinden het in ieder geval een stuk leuker om te weten waar onze producten vandaan komen, dan om ze te kopen in een grote winkel. Het is ook altijd ’n leuke gespreksstarter… mensen zijn vaak verbaasd als je kunt vertellen waar een bepaald product gemaakt is (of zelfs door wie) Superleuk dus!

lemon cheesecake bites skloglass tsjechisch glaswerk

Ingrediënten:

Voor de zanddeeg bodem

  • 40 gr suiker
  • 75 gr roomboter
  • 125 gr tarwebloem
  • Snufje zout
  • 1 el melk

Voor de cheesecake

  • 400 gr roomkaas (b.v. monchou, mascarpone of de roomkaas voor cheesecake)
  • 100 gr poedersuiker
  • 3 eieren
  • 1 el custardpoeder
  • De geraspte schil van ½ citroen

Voor de lemon curd

  • 125 gr roomboter
  • 200 gr suiker
  • De geraspte schil + het sap van 2 citroenen
  • 2 eieren + 1 eidooier

Bereiding lemon cheesecake bites

Begin met het maken van de taartbodem.  Kneed hiervoor alle ingrediënten voor de zanddeegbodem door elkaar, totdat ze een kruimelig deeg vormen.

Bekleed een bakblik (ik gebruikte een rechthoekig blik van 20×25 cm) met bakpapier en druk het deeg voor de bodem hier stevig in, totdat de hele bodem bedekt is. Je hoeft geen opstaande randjes te maken. De lemon cheesecake bites hebben dit niet nodig.

Verwarm de oven nu voor op 170 graden en bak de bodem zo’n 15 minuten voor, totdat hij iets harder maar nog wel bleek is.

Ondertussen maak je het beslag voor de cheesecake. Ook hiervoor meng je alle ingrediënten door elkaar. Goed kloppen met de garde! Giet het beslag op de kortgebakken taartbodem en plaats het bakblik opnieuw zo’n 15 minuten in de oven. Het is de bedoeling dat de cheesecake bovenop een laagje krijgt, zodat de lemon curd er straks niet inzakt. Hij hoeft in het midden nog niet helemaal stevig te zijn!

Wanneer de cheesecake in de oven staat, maak je de lemon curd. Hiervoor smelt je de boter samen met de suiker en de citroenrasp + sap in een pannetje. Kluts de eieren en de dooier samen en giet dit erin, terwijl je het mengsel op héél laag vuur blijft verwarmen.

Klop het mengsel stevig met een garde, net zo lang totdat het indikt. Dit gebeurt bij ongeveer 80 graden. Haal de pan vervolgens van het vuur.

Wanneer de cheesecake zo’n 15 minuten heeft gebakken, kun je er een laagje lemon curd over gieten. Zet de lemon cheesecake bites nu voor de derde maal in de oven en bak het geheel nog zo’n 20 minuten, totdat de cheesecake stevig is geworden.

Laat de lemon cheesecake bites helemaal afkoelen. Eerst 10 minuten in het bakblik en daarna op een rooster. Snijd ze tenslotte in vierkantjes van zo’n 5×5 cm en serveer ze met ’n schijfje citroen of wat poedersuiker. Eet smakelijk!

lemon cheesecake bites skloglass tsjechisch glaswerk

Probeer ook eens…

Ben je gek op gebak met citroen? Probeer dan ook eens onze funchikoekjes !

Informatie:
recipe image
Recept
Lemon Cheesecake Bites - recept via Antilliaans-eten.nl
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 592 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend