mini tulbandjes cream cheese frosting deleukstetaartenshop

Mini tulbandjes met cream cheese frosting

door Linda Terrizzi

Deze schattige tulbandjes bak je met ’n basic cupcakebeslag. Na het bakken worden ze versierd met zachte cream cheese frosting en verschillende chocoladesprinkles.

Ben jij ook gek op éénpersoonsgebakjes? Ik vind ’t toch altijd net even wat meer hebben dan een plak cake of punt taart. Je ziet dat er moeite is gedaan om elke portie apart op te maken en dat is voor de ontvanger wel zo leuk.

Deze tulbandjes zijn daar een perfect voorbeeld van. Ookal bak je ze met 12 tegelijk, je kunt ze toch één voor één versieren met frosting en sprinkles. Overigens moet je met die sprinkles een beetje opletten: omdat er in cream cheese frosting nog best wat vocht zit (in tegenstelling tot bijvoorbeeld botercrème) kun je er beter geen suikersprinkles op strooien. Je loopt dan namelijk kans dat de sprinkles ‘uitlopen’ en dat het resultaat dan minder mooi wordt. Met chocoladesprinkles zit je wel altijd goed!

De mini tulbandvorm

Voor dit recept gebruik ik de mini tulbandvorm van het merk Wilton. Die is lekker stevig en heeft ’n fijne anti aanbaklaag. De cakejes laten daarmee goed los. Deze bakvorm is 41×28 centimeter groot en past daarmee precies op de bakplaat van onze (gewone) oven. Let op:  je kunt het beste eerst even je oven opmeten om te kijken of deze vorm bij jou ook past! 

Sprinkles van DeLeuksteTaartenShop

De chocoladesprinkles voor deze tulbandjes heb  ik voor de gelegenheid zelf gemixt. Het is een combinatie van chocolate rocks, crispy chocoladeparels en krokante hazelnootstukjes (nougatine).

Al deze sprinkles en de bakvorm kun je vinden bij DeLeuksteTaartenShop.nl – dat is een grote webwinkel waar je echt álles kunt vinden voor het bakken van taarten, brood en kleingebak. Ze hebben een enorm assortiment aan sprinkles in allerlei stijlen en kleuren. Wanneer ik op de site aan het rondkijken ben, voel ik me dan ook  letterlijk als ’n kind in een snoepwinkel.

Enne… ook wat betreft de bakvormen moet ik  mezelf af en toe ’n halt toeroepen… anders wil ik ze allemaal wel kopen!

Bij DeLeuksteTaartenShop hebben ze trouwens ook ’n fijn assortiment voor mensen die een bepaald dieet volgen. Dus ingrediënten voor gebak dat glutenvrij, lactosevrij of kosher moet zijn. Handig wanneer je iets lekkers wilt maken voor iemand die niet alles kan eten.

En het beste? Alle bestellingen vanaf €75,- worden gratis thuisbezorgd! Lekker makkelijk, zeker in deze tijden…

Het recept

Voor dit recept heb je dus een bakvorm nodig voor mini tulbandjes en wat lekkere sprinkles. Een ander ingrediënt dat wel fijn is, maar niet persé nodig, is witte kleurstof. Daarmee kleur ik de cream cheese frosting extra wit. Doordat er wat roomboter in gaat, is de frosting van zichzelf een klein beetje geel. Geen probleem natuurlijk, maar als de tulbandjes echt ‘picture perfect’ moeten zijn, kun je er –net als ik- wat witte kleurstof door mengen.

Dit recept is voor 12-15 tulbandjes

Ingrediënten:

Voor de tulbandjes

  • 180 gr ongezouten roomboter
  • 135 gr suiker
  • 8 gram (1 zakje) vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • Een snufje zout

Voor de frosting

  • 100 gr roomkaas
  • 50 gr roomboter
  • 200 gr poedersuiker
  • Een drupje witte kleurstof (optioneel)

En verder…

  • Chocolate rocks
  • Nougatine
  • Crispy chocoladeparels

Bereiding mini tulbandjes met cream cheese frosting

Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg daarna de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen.

Voeg nu ook het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe. Meng alles tot deze droge ingrediënten ook zijn opgenomen in het beslag en je ’n glad en homogeen geheel krijgt.

Vet de mini tulbandjesvorm in met boter (dit gaat ’t makkelijkste met een kwastje!) en verwarm de oven voor op 170 graden. Verdeel het beslag over de vormpjes. Let op: vul de vormpjes nooit voor meer dan 2/3 met beslag.

Bak de mini tulbandjes in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. Hebben ze een bovenkant die niet helemaal plat is? Geen probleem: met een kartelmesje snijd je het teveel er vanaf, zodat de tulbandjes straks goed recht blijven staan.

Laat de tulbandjes op een rooster afkoelen en ga verder met het maken van de frosting.

Hiervoor meng je de roomboter met de poedersuiker tot een romig geheel. Doe er vervolgens de roomkaas en eventueel de witte kleurstof bij en klop het geheel luchtig en zacht.

Als de tulbandjes zijn afgekoeld, kun je er wat van de frosting op doen. Ik deed dit met ’n spuitzak waarvan ik ’n klein stukje heb afgeknipt, dus zonder spuitmondje. Zo kun je een ring van de frosting op de tulbandjes spuiten. Daarna kun je de frosting met een kwastje uitsmeren, zodat het lijkt alsof het ’n beetje van de zijkanten af ‘loopt’.

Versier de mini tulbandjes tenslotte met een mix van de sprinkles. – Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Ben je gek op klein gebak? Probeer dan ook eens deze heerlijke cupcakes met Blue Curaçao!

  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m een bedrijf of merk

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Mini tulbandjes met cream cheese frosting
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 697 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)