Home Recepten*gratis recepten Arepa di pampuna – pompoenpannenkoeken
Antilliaanse arepa di pampuna, pompoenpannenkoeken

Arepa di pampuna – pompoenpannenkoeken

door Linda Terrizzi

Op de Antillen worden deze arepa di pampuna (pompoenpannenkoeken) gegeten als ontbijt of tussendoortje. Ze zijn heerlijk zoet en daarmee prima geschikt voor kinderen. Op die manier krijgen de kleintjes nog voor het middaguur een flinke portie groenten, en dus vitamientjes, binnen!

Ook kunnen ze als bijgerecht tijdens het diner worden geserveerd. Ondanks hun zoete smaak passen ze perfect bij vlees of vis. Laat in dat geval de topping van suiker weg!

We hebben het recept van arepa di pampuna voor je uitgeschreven, zodat je de pompoenpannenkoeken gemakkelijk na kunt maken. Kijk je liever een video? Natúúrlijk zit er ook een korte instructie op film bij. Zo zie je in 50 seconden meteen wat je moet doen… wel zo handig!

Recept uit ons kookboek

Het recept voor de pompoenpannenkoeken trouwens ook terug te vinden in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je dat er in dat boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?

Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 500 gram pompoen
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 200 ml melk
  • 200 gr bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • een snufje zout
  • (optioneel) 50 gr. rozijnen

Bereiding arepa di pampuna:

Verwijder ze zaadjes van de pompoen, schil hem en snijd hem in kleine stukken. Kook de pompoen dan in water met een theelepel zout gaar en prak het vruchtvlees met een vork of maal het met een keukenmachine.

Voeg de andere ingrediënten toe aan de pompoen en roer goed tot een dik beslag ontstaat. Houd je van rozijnen? Voeg dan op dit moment zo’n 50 gram rozijnen toe aan het beslag.

Dit beslag moet lijken op dat van American pancakes, niet op die van Nederlandse pannenkoeken! Verhit olie in een pan en bak hierin 3 pannenkoekjes (1 grote eetlepel beslag per stuk) per keer totdat ze aan beide kanten bruin zijn.

Wanneer de pompoenpannenkoeken op zichzelf gegeten worden, kun je ze eventueel met wat suiker bestrooien. – Eet smakelijk!


Video arepa di pampuna maken

Bekijk deze korte video om ongeveer te zien hoe de arepa di pampuna worden gemaakt:


Probeer ook eens

Ben je echt gek op deze pompoenpannenkoeken? Dan lust je misschien ook wel een lekkere stoofschotel of een taart waarin pompoen verwerkt is!

Alternatieve spelling: repa di pampuna, arepa di pompoen, reskoek, reskuk di pampuna

Informatie:
recipe image
Recept
arepa di pampuna - reskuk - Antilliaans recept
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 483 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.




Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend