Home Recepten*gratis recepten Corned beef hash
blank

Corned beef hash

door Linda Terrizzi

We koken niet graag uit blikjes, maar voor deze corned beef maken we een uitzondering! Het is het ultieme studentenvoedsel: snel, makkelijk en goedkoop… maar toch (eerlijk is eerlijk) één van de beste ‘comfort foods’ die er bestaan.

Dit recept is voor 4 personen.



INGREDIËNTEN:

  • 50 gr roomboter
  • 1 ui
  • 2 blikjes corned beef
  • 1,5 kg aardappelen
  • 1 takje peterselie
  • zout en peper naar smaak

BEREIDING:

Schil de aardappelen en snijd ze in dobbelsteentjes.

Kook de aardappelen in ongeveer 10 minuten (in gezouten water) gaar.

Snipper de ui en verhit de boter in een grote koekenpan.

Fruit de ui totdat deze glazig ziet.



Voeg nu de aardappelblokjes toe en bak totdat ze beginnen te kleuren.

Snijd de corned beef in stukjes en voeg ook deze toe.

Vanaf nu héél voorzichtig omscheppen om de corned beef niet teveel te laten breken!

Wanneer de aardappelen goudbruin zijn, kun je de pan van het vuur halen.



Snijd de peterselie zeer fijn en verdeel dit over het gerecht.

Maak de corned beef hash af met zout en peper naar smaak.


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend