Home Recepten*gratis recepten Romige bloemkool ovenschotel
bloemkool ovenschotel romige low carb lasagna recept

Romige bloemkool ovenschotel

door Linda Terrizzi

Deze romige ovenschotel met bloemkool is zó lekker… hij zou bijna door kunnen voor een low-carb lasagna! De zachte tomaten/kaassaus maakt van deze groente echt een feestje.

De laatste jaren zien we bloemkool steeds vaker als alternatief voor allerlei andere dingen. Je hebt bloemkoolrijst, bloemkoolpizza’s en ik heb zelfs weleens bloemkoolbrowny’s voorbij zien komen. Nu vind ik die ‘rijst’ best lekker, maar de andere dingen gaan mij toch een beetje te ver.



Ik eet bloemkool dus het liefst ‘gewoon’, als groente. Dat wil niet zeggen dat het altijd maar gekookt moet zijn. Ook gebakken, gefrituurd of uit de oven is het een favorietje.

Met dit recept maak je een lekkere ovenschotel voor 4 personen. Zelfs wanneer mensen niet gek op bloemkool zijn, durf ik te wedden dat ze ‘t zó wel lusten!

INGREDIËNTEN:

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 el tarwebloem
  • 50 gr roomboter
  • 200 ml melk
  • 140 gr (2 blikjes) tomatenpuree
  • 200 gr geraspte kaas
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • extra geraspte kaas, om te bestrooien

BEREIDING ROMIGE BLOEMKOOL OVENSCHOTEL:

Begin met het losmaken van de bloemkoolroosjes. Deze mogen zo’n 4 à 5 cm zijn.

Kook de roosjes 5 minuten in licht gezouten water.  Giet ze daarna af en laat ze goed uitlekken.



Maak ondertussen de saus: verhit een pannetje en roer de bloem samen met de boter totdat het zachtjes begint te pruttelen.

Voeg daarna in één keer de melk toe en roer goed met een garde, totdat alle klontjes zijn verdwenen.

Voeg nu ook de tomatenpuree, de paprikapoeder en de kaas toe en roer het geheel totdat het opnieuw kookt.

Je krijgt nu een dikke, gladde saus. Voeg hier als laatste nog zout en peper naar smaak aan toe.



Wanneer de saus is ingedikt, kun je de pan van het vuur halen.

Meng de saus nu door de bloemkoolroosjes. Stort het mengsel daarna in een ingevette ovenschaal.

Strooi er eventueel extra geraspte kaas over.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de ovenschotel hier 25-30 minuten in, totdat de bloemkool gaar is en de kaas een goudbruin korstje heeft.

Eet smakelijk!


Probeer ook eens

Ben je gek op ovenschotels? Probeer dan ook eens onze ovenschotel van kaas (keshi yená)!




Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Romige bloemkool ovenschotel
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 224 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend