Antilliaanse kaasballetjes recept kaasbal kaasballen antilliaans eten snacks pastechi johnny cake jurino

Antilliaanse kaasballetjes

door Linda Terrizzi

Antilliaanse kaasballetjes zijn heel makkelijk te maken en ze zijn door bijna iedereen geliefd. Ik kan me geen feestje bedenken waarbij ze ontbraken. Ze horen er gewoon écht bij. Niet voor niks is dit recept dan ook al jaren één van de meest populaire recepten van onze website.

Je kunt de Antilliaanse kaasballetjes maken met ‘gewone’ belegen kaas. In dit recept krijg je van mij de basis voor de kaasballetjes. Je kunt hieraan naar hartelust andere ingrediënten toevoegen. Bijvoorbeeld hamblokjes, of juist wat gehakte Spaanse peper.



Ook met wat paprikapoeder door het deeg zijn de kaasballetjes onweerstaanbaar lekker. En natuurlijk kun je ook een keer andere kaas gebruiken om het recept te maken. Net wat je het lekkerste vindt!

Recept uit ons boek

Dit recept is ook terug te vinden in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je dat er in dat boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?

Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Al jaren is het recept van deze kaasballetjes één van onze meest opgevraagde recepten. En terecht: de bereiding is heel eenvoudig en het resultaat is altijd goed!



Met dit recept maak je ongeveer 50 kaasballetjes

INGREDIËNTEN:

  •  3 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 500 gram geraspte belegen kaas
  • 200 gram bloem
  • 3 eetlepels water
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • zonnebloemolie om in te frituren

Liever een video?

In onderstaande video kun je in 30 seconden zien hoe Jonathan de Antilliaanse kaasballetjes maak. In de tussentijd maak ik de pikaballetjes en zo hebben we twee soorten Antilliaanse snacks!

Bereiding Antilliaanse kaasballetjes

Roer alle droge ingrediënten (de tarwebloem, het bakpoeder, de peper, het zout en de kaas) goed door elkaar en kneed het vervolgens tot een stevig deeg. Als het deeg te droog is en in kruimels uit elkaar valt, kun je meer water toevoegen.

Vorm daarna kleine balletjes van het deeg, zo groot als een walnoot. Let op: door het bakpoeder zal het deeg gaan uitzetten en worden de kaasballetjes uiteindelijk groter wanneer je ze bakt.



Verhit nu de zonnebloemolie tot ongeveer 170 graden en frituur de kaasballetjes tenslotte in de olie tot ze goudgeel van kleur zijn. Dit duurt niet lang (ongeveer 3 minuten) dus blijf erbij!

Laat de kaasballetjes daarna uitlekken op keukenpapier en serveer als ze nog warm zijn. – Eet smakelijk!

Antilliaanse snacks hapjes top 10 allerlekkerste Antilliaanse snacks pastechi johnny cake kaasbal pikabal

Probeer ook eens

Ben je gek op kaas? Probeer dan ook eens deze lekkere gevulde kaasstengels (deditos) of deze traditionele ovenschotel (keshi yená)


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Antilliaanse Kaasballetjes
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 1846 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)