Home Recepten*gratis recepten Pastechi karni – Gehaktpasteitjes
pastechi karni antilliaanse pasteitjes keshi galiña recept

Pastechi karni – Gehaktpasteitjes

door Linda Terrizzi

Pastechi is de Antilliaanse variant van een heerlijk, gevuld pasteitje. Van een dun laagje soda-deeg en een flinke lepel vulling toveren we in een handomdraai deze lekkere, gefrituurde hapjes.

Pastechi als ontbijt?

Op de Antillen kun je de pastechi vinden bij bakkers of snackbars. Ze zijn dan meestal een maatje groter dan die je op een feestje krijgt. Deze versie vind je vooral in de ochtend, omdat het ‘bij ons’ een soort meeneem-ontbijtje is. Heel lekker natuurlijk… maar misschien niet zo goed om elke dag te eten.



antilliaanse pastechi pastei pasteitjes recept antilliaans eten jurino

Pastechi op een feestje

Iedereen houdt van onze pasteitjes! Of je ze nu het lekkerst vindt met gehakt.. tonijn.. of gewoon met kaas.. ik moet de eerste persoon nog tegenkomen die niet dol is op dit kleine tussendoortje. Op een feestje worden de pastechi wat kleiner gemaakt. Meestal hebben ze een doorsnede van zo’n 10-12 centimeter. Voor het dichtvouwen van de pastechi kun je (zoals in de video hieronder!) een speciale vorm gebruiken. Deze vorm kun je (onder andere) vinden bij bol.com .

Pastechi’s zijn ideaal als borrelhapje of als deel van een Antilliaans buffet. Van dit recept maak je ongeveer 20-25 kleine pastechi.


Recept voor pastechi karni

Je maakt onze traditionele pastechi in twee delen: eerst de vulling en daarna het deeg. Tenslotte frituur je de gevulde pasteitjes totdat ze goudkleurig en gaar zijn.



INGREDIËNTEN VULLING:

  • 500 gram gehakt
  • 1 eetlepel margarine
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 kleine groene paprika, fijngehakt
  • 1 selderijstengel, fijngehakt
  • 1/2 madame Jeanette peper, fijngehakt
  • Sojasaus en zwarte peper naar smaak

BESTEL EEN PASTECHI VORMER:

Via BOL.com kun je verschillende pastechivormers kopen. Hiermee is het maken van de pastechi een fluitje van een cent!

BEREIDING VULLING:

  1. Smelt de boter in een grote koekenpan en voeg daarna alle ingrediënten toe, ZONDER het vlees.
  2. Roer nu goed en regelmatig tot de ui en selderij zacht gebakken zijn.
  3. Voeg daarna het vlees toe en bak het totdat het gaar is en het geheel goed gemengd is.

INGREDIËNTEN DEEG:

  • 500 gr tarwebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels olie
  • 1 geklutst ei
  • 200ml water

BEREIDING DEEG:

In deze video van de tonijn pasteitjes zie je precies hoe je (het deeg van) de pastechi maakt, vouwt en bakt:

  1. Doe alle ingrediënten, behalve het water, in een kom en meng alles daarna goed met een lepel.
  2. Voeg dan beetje bij beetje het water toe om een mooi deeg te krijgen. (eventueel kun je iets meer water toevoegen)
  3. Kneed het deeg daarna ongeveer 5 minuten, totdat het soepel is.
  4. Rol het deeg dan uit tot het ongeveer 3 mm dik is.
  5. Steek daarna met een groot glas of kleine kom rondjes uit het deeg en vul die met een volle theelepel van de vulling*
  6. Bestrijk dan de randjes van de cirkel met wat water en vouw het deeg dubbel
  7. Druk de randjes goed daarna aan met een vork
  8. Frituur de pastechi dan in olie van ongeveer 175 graden totdat ze goudkleurig zijn. – Eet smakelijk!

Probeer ook eens

Ben je gek op Antilliaanse pasteitjes? Probeer dan ook eens deze versie met tonijn of die met bakkeljauw.




Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Pin dit recept:

Pastechi Antilliaanse pastechi karni

 

Informatie:
recipe image
Recept
Pastechi karni - Antilliaanse pasteitjes
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1268 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.



Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend