pastechi karni

Pastechi is de Antilliaanse variant van een heerlijk, gevuld pasteitje. Van een dun laagje soda-deeg en een flinke lepel vulling toveren we in een handomdraai deze lekkere, gefrituurde hapjes.

Pastechi als ontbijt?

Op de Antillen kun je de pastechi vinden bij bakkers of snackbars. Ze zijn dan meestal een maatje groter dan die je op een feestje krijgt. Deze versie vind je vooral in de ochtend, omdat het ‘bij ons’ een soort meeneem-ontbijtje is. Heel lekker natuurlijk… maar misschien niet zo goed om elke dag te eten.



Pastechi op een feestje

Iedereen houdt van onze pasteitjes! Of je ze nu het lekkerst vindt met gehakt.. tonijn.. of gewoon met kaas.. ik moet de eerste persoon nog tegenkomen die niet dol is op dit kleine tussendoortje. Op een feestje worden de pastechi wat kleiner gemaakt. Meestal hebben ze een doorsnede van zo’n 10-12 centimeter. Voor het dichtvouwen van de pastechi kun je (zoals in de video hieronder!) een speciale vorm gebruiken. Deze vorm kun je (onder andere) vinden bij bol.com .

Pastechi’s zijn ideaal als borrelhapje of als deel van een Antilliaans buffet. Van dit recept maak je ongeveer 20-25 kleine pastechi.

Pastechi Antilliaanse pastechi karni

INGREDIËNTEN VULLING:

  • 500 gram gehakt
  • 1 eetlepel margarine
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 1 kleine groene paprika, fijngehakt
  • 1 selderijstengel, fijngehakt
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1/2 madame Jeanette peper, fijngehakt
  • Sojasaus en zwarte peper naar smaak

BEREIDING VULLING:

Smelt de boter in een grote koekenpan en voeg alle ingrediënten toe, ZONDER het vlees.

Roer goed en regelmatig tot de ui en selderij zacht gebakken zijn. Voeg nu het vlees toe en bak het totdat het gaar is en het geheel goed gemengd is.

INGREDIËNTEN DEEG:

  • 500 gr tarwebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels olie
  • 1 geklutst ei
  • 200ml water

 

BEREIDING DEEG:

In deze video zie je precies hoe je (het deeg van) de pastechi maakt, vouwt en bakt:

Doe alle ingrediënten, behalve het water, in een kom en meng alles goed met een lepel.

Voeg beetje bij beetje het water toe om een mooi deeg te krijgen. (eventueel kun je iets meer water toevoegen)

Kneed het deeg ongeveer 5 minuten

Rol het deeg uit tot het ongeveer 3mm dik is.

Steek met een groot glas of kleine kom rondjes uit het deeg en vul die met een volle theelepel van de vulling*

Bestrijk de randjes van de cirkel met wat water en vouw het deeg dubbel

Druk de randjes goed aan met een vork

Frituur de pastechi in olie van ongeveer 175 graden totdat ze goudkleurig zijn.

Eet smakelijk!

 

Informatie:
recipe image
Recept
Pastechi karni - Antilliaanse pasteitjes
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
3.51star1star1star1stargray Based on 21 Review(s)