Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home collectiesAntilliaanse snacks Pastechi bakijou – pasteitjes met gezouten vis (bakkeljauw)
pastechi bakijou bakkeljauw pasteitjes antilliaanse pastei recept

Pastechi bakijou – pasteitjes met gezouten vis (bakkeljauw)

door Linda Terrizzi

De pastechi bakijou is één van de klassieke pasteitjes uit de Antilliaanse keuken. De heerlijke pasteitjes worden gevuld met een vulling van gezouten vis (bakkeljauw).

De bakkeljauw, of gezouten vis, wordt eerst zorgvuldig geweekt om het overtollige zout te verwijderen. Daarna wordt de vis klein gesneden en met verschillende groenten en kruiden aangemaakt. Het resultaat is écht een geweldig lekker mengsel wat gebruikt wordt in de vulling voor de traditionele pastechi di bakijou.

RECEPT VOOR PASTECHI BAKIJOU

Je vindt het recept voor de traditionele Antilliaanse ‘pastechi bakijou’ in ons kookboek Nos Kushina Krioyo. Het staat natuurlijk in het hoofdstuk ‘snacks’. Daar vind je nog meer lekkere recepten, zoals Johnny Cakes, kaasballetjes, bitterballen en Deditos.

In de rest van het boek vind je onder andere hapjes, gebak, snoepgoed en drankjes uit de traditionele Antilliaanse keuken. Door op onderstaande foto te klikken, kun je in een korte video ELKE pagina van het boek al even bekijken!

antilliaanse pastechi pastei pasteitjes recept antilliaans eten jurino

 
SOCIAL MEDIA

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg ons dan via FACEBOOK, INSTAGRAM, PINTEREST óf abonneer je op ons YOUTUBE kanaal!

Meer lekkere recepten...

Translate »