pastechi bakijou bakkeljauw pasteitjes antilliaanse pastei recept

Pastechi bakijou – pasteitjes met bakkeljauw

door Linda Terrizzi

Pastechi bakijou zijn gefrituurde pasteitjes met een vulling van bakkeljauw. Deze pastechi’s zijn misschien wel de meest bekende snack uit de Antillen. Op Aruba, Bonaire en Curaçao eet je deze gevulde pasteitjes bij het ontbijt of op een feestje. Ze worden gevuld met kaas, gehakt, kip of vis en daarna gefrituurd.

De bakkeljauw, of gezouten vis, wordt eerst zorgvuldig geweekt om het overtollige zout te verwijderen. Daarna wordt de vis klein gesneden en met verschillende groenten en kruiden aangemaakt. Het resultaat is écht een geweldig lekker mengsel wat gebruikt wordt in de vulling voor de traditionele pastechi di bakijou.Deze kleine pasteitjes met bakkeljauwvulling zijn een onmisbare Antilliaanse snack. Je vindt ze op elk feest bij elke snackbar — of ‘snèk’, zoals wij ze noemen — en bakker.

Het recept voor de pastechi bakijou

Het recept voor de pastechi met kip, oftewel de ‘pastechi bakijou‘ is te vinden in ons kookboek.

In ons superdikke boek ‘De Complete Antilliaanse keuken’ vind je naast dit recept voor pastechi met bakkeljauw ook de andere versies. Wist je dat er maar liefst 300 recepten in ons boek staan? Alle Antilliaanse recepten van snacks tot taarten en van hoofdgerechten tot drankjes staan erin! Je shopt ’t boek nu voor maar €24,95 en natuurlijk wordt het gratis bij je thuisbezorgd.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Welk pastechi recept staat wel online?

We horen je denken… “wat jammer dat het recept voor pastechi bakijou alleen in het kookboek staat en niet online!”. Dat klopt, maar gelukkig staan er ook op onze website ’n aantal recepten voor pastechi. Namelijk de volgende:

Zo kun je, zelfs als je het boek (nog) niet hebt, al aan de slag met deze lekkere Antilliaanse pasteitjes.

Pastechi bakijou op ’n feestje of als ontbijt?

Op Curaçao kun je pastechi’s vinden bij bakkers en snackbars. Die je daar koopt zijn een flink stuk groter dan die je op een feestje krijgt. Deze versie vind je vooral in de ochtend, omdat het daar een soort ‘breakfast to go’ is. Heel lekker natuurlijk – voor een keertje dan!

Pastechi’s zijn ook ideaal als snack of als hapje op ’n feest. Op een feestje worden de pastechi bakijou wat kleiner gemaakt, zodat de gasten van méér hapjes kunnen genieten. Meestal hebben de pastechi op ’n feestje een doorsnede van zo’n 10 centimeter.


Probeer ook eens

Ben je gek op Antilliaanse pastechi? Probeer dan ook eens deze versie met tonijnvulling! Bij dit recept vind je zelfs een uitgebreide video waarin we laten zien hoe je de pastechi het beste kunt bereiden en frituren.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Pastechi bakijou • Antilliaanse pasteitjes met bakkeljauw (gezouten vis)
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 763 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)