Home collectiesAntilliaanse snacks Pastechi bakijou – pasteitjes met gezouten vis (bakkeljauw)
pastechi bakijou bakkeljauw pasteitjes antilliaanse pastei recept

Pastechi bakijou – pasteitjes met gezouten vis (bakkeljauw)

door Linda Terrizzi

De pastechi bakijou is één van de klassieke pasteitjes uit de Antilliaanse keuken. De heerlijke pasteitjes worden gevuld met een vulling van gezouten vis (bakkeljauw).

De bakkeljauw, of gezouten vis, wordt eerst zorgvuldig geweekt om het overtollige zout te verwijderen. Daarna wordt de vis klein gesneden en met verschillende groenten en kruiden aangemaakt. Het resultaat is écht een geweldig lekker mengsel wat gebruikt wordt in de vulling voor de traditionele pastechi di bakijou.

RECEPT VOOR PASTECHI BAKIJOU

Je vindt het recept voor de traditionele Antilliaanse ‘pastechi bakijou’ in ons kookboek Nos Kushina Krioyo. Het staat natuurlijk in het hoofdstuk ‘snacks’. Daar vind je nog meer lekkere recepten, zoals Johnny Cakes, kaasballetjes, bitterballen en Deditos.

In de rest van het boek vind je onder andere hapjes, gebak, snoepgoed en drankjes uit de traditionele Antilliaanse keuken. Door op onderstaande foto te klikken, kun je in een korte video ELKE pagina van het boek al even bekijken!

antilliaanse pastechi pastei pasteitjes recept antilliaans eten jurino

 SOCIAL MEDIA

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg ons dan via FACEBOOK, INSTAGRAM, PINTEREST óf abonneer je op ons YOUTUBE kanaal!


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
error:
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend