honeycomb maken zelf honeycomb snoepgoed maken recept

Honeycomb snoepgoed maken

door Linda Terrizzi

Honeycomb is ’n heerlijk soort snoepgoed dat je verrassend simpel zelf kunt maken. Het heeft maar 4 ingrediënten en kan bijna niet mislukken. Snel iets lekkers bij de koffie op tafel toveren? De honeycomb is binnen een half uurtje gemaakt en afgekoeld! Dát noem ik nog eens handig…

We noemen het in dit recept voor het gemak ‘snoep’, maar eigenlijk zit het een beetje tussen snoepgoed en koek in. Je maakt het van suiker en er zit geen bloem in, maar na het bereiden wordt het toch super bros en luchtig. Echt uniek dus!Een makkelijk recept

Bij het maken van de meeste (Antilliaanse) snoepjes is precisie en oefening nodig. Je moet de suiker vaak tot exact de juiste temperatuur verhitten en dat is niet altijd even makkelijk. Gelukkig is dat bij de honeycomb anders: je mag hierbij uitgaan van de kleur en de textuur van de suiker:

Is de suiker amber van kleur en zie je geen kristalletjes meer? Dan issie goed! Wil je toch liever precies werken? Dan kun je de temperatuur meten met een suikerthermometer. De honeycomb is klaar, wanneer de suiker een temperatuur van 148 graden Celsius bereikt.

Van dit recept maak je een stuk honeycomb van zo’n 30×30 centimeter. Aan jou de keuze in hoeveel stukjes je die daarna breekt!

honeycomb maken zelf honeycomb snoepgoed maken recept

Ingrediënten:

  • 200 gr kristalsuiker
  • 50 ml honing
  • 2 el water
  • 10 gr baking soda

Bereiding honeycomb snoepgoed

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Hier stort je het mengsel van de honeycomb straks op, wanneer het klaar is.Neem een flinke pan (het liefst met een dikke bodem) en verwarm hierin de suiker, de honing en het water. Roer het mengsel kort door, totdat alle suiker vochtig is en het eruit ziet als nat zand. Daarna is het belangrijk dat je het mengsel niet opnieuw roert!

Verwarm het mengsel op matig vuur, totdat de suiker begint te karameliseren. Het kleurt nu amber-bruin. Als je een thermometer hebt, kun je de temperatuur van het mengsel opmeten. Het is de bedoeling dat de karamel 148 graden Celsius bereikt.

Doe nu de baking soda in de pan en roer het mengsel héél snel krachtig door. Pas op – de karamel is enorm heet!

honeycomb maken zelf honeycomb snoepgoed maken recept

Wanneer je de soda toevoegt, gaat het mengsel enorm in volume toenemen door de luchtbelletjes die de soda creëert. het wordt ongeveer zo’n 5x zo veel als daarvoor. Dit is waarom ik in het begin sprak over een ‘flinke pan’ ;)Giet de hete suikerstroop nu snel op de met bakpapier beklede bakplaat. Het mengsel zal uitlopen en een grote ‘koek’ vormen.

Laat de honeycomb zo ongeveer ’n kwartier afkoelen, totdat het hard en bros is geworden. Hierna kun je het in stukken breken of snijden. Eet smakelijk!


Probeer ook eens

Ben je gek op zelf snoepgoed maken? Probeer dan ook eens onze traditionele Antilliaanse poedermelksnoepjes: de ko’i lechi!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Honeycomb snoepgoed maken - recept
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 2275 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)