bolo di fruta antilliaanse vruchtencake vruchtentaart antilliaans gebak recept jurino

Bolo di fruta – Caribische vruchtencake

door Linda Terrizzi

Hier nog zo’n recept dat in geheel Amerika – van de VS tot aan Argentinië en dus zeker ook op de Antillen!- geliefd is. De ‘bolo di fruta’ (of fruitcake in het Engels) wordt vaak gegeten rond de kerstperiode.

Waarschijnlijk nog een erfenisje uit Europa, waar in de winter alleen gedroogde vruchten verkrijgbaar waren. Wij zijn van mening dat deze lekkere taart op elk moment van het jaar kan!



INGREDIËNTEN:

  • 1 zakje (16 gr) bakpoeder
  • 150 ml zure room
  • 100 gr dadels, in stukjes
  • 200 gr rozijnen
  • 50 gr glacée kersen
  • 100 gr walnoten, in stukjes
  • 250 gr tarwebloem
  • 50 gr boter, gesmolten
  • 150 gr suiker
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 1/2 tl zout
  • optioneel: cashewnoten of pecannoten, ter versiering

bolo di fruta antilliaanse vruchtencake vruchtentaart antilliaans gebak recept jurino


BEREIDING BOLO DI FRUTA:

Verwarm de oven eerst voor op 170 graden en vet een bakblik van 22-24 cm in met boter. Bekleed de vorm eventueel met een laagje bakpapier.

Meng nu de bakpoeder en de zure room in een kleine schaal. Meng vervolgens de dadels, rozijnen, kersen en noten met 2 eetlepels van de bloem, totdat alle vruchten met bloem bedekt zijn.

Klop de  boter en suiker samen totdat het een romig mengsel wordt. Voeg daarna het ei, de sinaasappelschil en het mengsel van bakpoeder en zure room toe. Goed roeren!

Voeg tenslotte de bloem en het zout toe en meng goed.



Nu kun je de vruchten toevoegen aan het beslag. Roer daarna nogmaals goed, tot een homogeen mengsel ontstaat.

Stort het beslag tenslotte in de ingevette bakvorm. Versier de bolo di fruta eventueel met (gehakte) noten.

Zet een klein schaaltje water in de oven en bak de taart op 170 graden voor ongeveer anderhalf uur. (Als het schaaltje water tussendoor verdampt is, mag hij worden bijgevuld.) We gebruiken het water, om extra stoom te creëren. zo komt er geen korst op de bolo di fruta.

De taart blijft het lekkerst als hij strak in plasticfolie wordt ingewikkeld. Als je wilt, kun je voor het inwikkelen eerst een glaasje likeur of rum over de taart verdelen. De drank geeft de bolo di fruta een lekkere kick en de taart blijft hierdoor ook langer goed.



bolo di fruta antilliaanse vruchtencake vruchtentaart antilliaans gebak recept jurino

Probeer ook eens

Ben je gek op Antilliaanse taarten met vruchten erin? Probeer dan ook eens onze traditionele ananastaart (bolo di anasa)!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van onze recepten geprobeerd? Dan zien we graag een foto van het resultaat! Je kunt die via Facebook sturen, óf op Instagram je foto taggen met #antilliaanseten

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




Informatie:
Recept
Bolo di fruta - Antilliaanse vruchtencake recept
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 1012 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)