Home Recepten*gratis recepten Candy apples
blank

Candy apples

door Linda Terrizzi

Speciaal voor Halloween hebben we besloten om ook eens een recept uit een andere (namelijk de Amerikaanse) keuken te plaatsen. Deze heerlijk zoete candy apples passen namelijk heel goed bij de Antilliaanse smaak.

De kunst van de candy apples zit ‘m natuurlijk in het versieren. Wanneer de appels eerst in de karamel en vervolgens in de gesmolten chocolade zijn gedoopt, is het belangrijk om ze snél te versieren… nog voordat de chocolade hard wordt!



INGREDIËNTEN:

  • 8 (zure) appels
  • 8 houten stokjes
  • 150 gr roomboter
  • 400 gr suiker
  • 100 ml maïsstroop, wit
  • 1 blik gecondenseerde melk (400 ml)
  • 1 dopje vanille essence
  • 200 gr pure chocolade, gesmolten
  • hagelslag, gehakte noten, sprinkles, m&m’s, etc. – om te versieren

BEREIDING:

Breng een flinke pan water aan de kook en doop de appels één voor één enkele seconden in het kokende water.

Droog de appels met keukenpapier om eventuele restjes was van de schil te verwijderen.

Steek in elke appel een houten stokje.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.



Verwarm de boter, de suiker, de maïsstroop en de gecondenseerde melk samen op gematigd vuur.

Laat het mengsel koken, terwijl je steeds goed blijft roeren.

Laat het indikken om de karamel te maken.

Kook de karamel totdat het 120 graden is. Dit duurt ongeeer 20 minuten.



TIP: Als je de temperatuur niet m.b.v. een thermometer kunt meten, kun je steeds een druppel van het mengsel in een glas koud water laten vallen. Het heeft de juiste temperatuur wanneer het een zacht balletje vormt.

Haal de pan van het vuur en voeg de vanille essence toe. Roer nogmaals goed door.

Doop de appels nu één voor één in de hete karamel en zet ze op de bakplaat.

Laat de karamel afkoelen en hard worden.

De chocolade kan nu au bain Marie worden gesmolten: breng een laagje water in een pan aan de kook en plaats er een schaal op. Smelt de chocolade in deze schaal.

Doop de appels snel in de chocolade en versier ze daarna met de sprinkles, gehakte noten, snoepjes, etc.



Eet smakelijk en happy Halloween!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend