Home collectiesDe lekkerste kerstgerechten Bolo pretu – Antilliaanse zwarte taart
Bolo pretu Antilliaanse zwarte taart Caribbean black cake christmas pudding recept jurino

Bolo pretu – Antilliaanse zwarte taart

door Linda Terrizzi

De bolo pretu (zwarte taart) is een traditionele, Antilliaanse taart. Deze bewerkelijke taart is de ster van elke grote gebeurtenis. Communies, bruiloften, jubilea…. als het een échte mijlpaal is, mag er Bolo Pretu aan de gasten worden gegeven. Let goed op de bewerkingstijd – voor deze taart moet je minstens twee maanden uittrekken!

bbolo pretu antilliaanse zwarte taart caribbean black cake recept recipeVruchten en drank

In de Bolo pretu gaan héél veel verschillende soorten gedroogde vruchten. De beste versies worden onder andere gemaakt met kersen, dadels, vijgen, rozijnen en pruimen. Ook worden er noten in stukjes gehakt en meegeweekt in deze mix.Daarnaast gaat er óók nog een flinke hoeveelheid drank in. Rum, Blue Curaçao, kersenlikeur en meer…  Ook ná het bakken wordt de taart nogmaals in verschillende soorten likeur gedrenkt.

Cherry Cordial

Als je ons traditionele recept volgt, kom je erachter dat er ook Cherry Cordial in de taart gaat. Dit is in Nederland (bij de slijter) erg moeilijk te vinden. Gelukkig kun je de Cherry Cordial tegenwoordig online bestellen. Vind je het nou niet, dan mag je eenzelfde hoeveelheid Kirsch gebruiken.

cherry cordial bolo pretu kopen nederland recept antilliaans


Een klein stukje

Van deze zwarte taart eet je normaal een héél klein stukje. Logisch ook, aangezien er een flinke hoeveelheid alcohol in zit. Door de alcohol blijft de taart zo ongeveer ‘oneindig’ goed. Er zijn verhalen van mensen die jaren na het bakken nog snoepen van hun stukje taart. De alcohol heeft het al die tijd goed gehouden en de smaak is dan natuurlijk éxtra sterk!

Recept voor bolo pretu

We hebben het échte recept voor de taart natuurlijk voor je neergeschreven. We hebben een flink aantal familierecepten naast elkaar gelegd en een afweging gemaakt tussen de overeenkomsten en verschillen uit die recepten. Het resultaat is te vinden in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘ – natuurlijk in het hoofdstuk ’taarten en desserts’.

In dat hoofdstuk vind je trouwens nog meer speciale (kerst) recepten, zoals bijvoorbeeld ayaka, ham di pasku en pan de jamón. Er staan er maar liefst 300 in! Je kunt het boek bekijken door op onderstaande afbeelding te klikken.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Bolo pretu - Antilliaanse zwarte taart recept
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 1886 Review(s)

Meer lekkere recepten...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)