bolo di chukulati antilliaanse chocoladetaart bolo antilliaanse taart cake cashupete

Bolo di chukulati – chocoladetaart

door Linda Terrizzi

De traditionele, Antilliaanse ‘bolo di chukulati’ is een machtige chocoladetaart voor wie écht van de pure smaak van chocola houdt.

We gebruiken voor dit recept bijna 300 gram pure chocolade voor een diepe, rijke smaak. Ook de frosting is rijk van smaak en geeft het geheel een mooie glans.Met of zonder alcohol

De meeste mensen kiezen ervoor om de cake van de bolo di chukulati te tremperen met likeur. Zo blijft de cake lekker vochtig en krijg je een extra dimensie aan smaak. Geschikte soorten drank voor deze taart zijn onder andere rum, tia Maria of andere koffielikeur.

Je kunt de trempeersiroop zelf maken aan de hand van het recept op onze website.

Als je wilt kun je de bolo di chukulati nog extra versieren met glacé kersen of gehakte noten. Maar eerlijk is eerlijk, hij is van zichzelf al verrukkelijk.

INGREDIËNTEN

Naast (natuurlijk!) chocolade en cacao, gaat er in deze taart ook onder andere roomboter en poedersuiker. Met ’n beetje maïsstroop maak je de frosting extra mooi en glimmend.De bolo di chukulati wordt trouwens het lekkerste als je wat (zelfgemaakte) trempeerlikeur over de cakelagen verdeelt. Zo wordt de taart niet droog en krijgt hij een extra smaakje van de likeur.

Hoe je het beste zelf trempeerlikeur / trempeersiroop kunt maken, lees je hier.

RECEPT VOOR BOLO DI CHUKULATI

Het recept voor de traditionele, Antilliaanse bolo di chukulati is te vinden in ons dikke kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken’. In dit boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao.

We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out. 

Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Probeer ook eens

Ben je gek op chocolade? Dan lust je misschien ook wel een lekkere chocoladetaart met advocaat of deze makkelijke chocoladekoekjes.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.
Informatie:
Recept
Bolo di chukulati - Antilliaanse chocoladetaart
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 2046 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)