Home Recepten*gratis recepten bolo di cashupete – cashewnoten taart
bolo di cashupete kashupete kashipete antilliaanse cashewnoten taart recept jurino

bolo di cashupete – cashewnoten taart

door Linda Terrizzi

De bolo di cashupete (cashewnotentaart) is dé Antilliaanse feesttaart bij uitstek! De zware cashewcrème is heel decadent en heeft echt een authentiek Antilliaanse smaak.  

Het fijne van deze taart is dat hij prima kan worden ingevroren… in zijn geheel, in punten, het kan allemaal. Wanneer je de taart later op kamertemperatuur laat ontdooien, ben je gegarandeerd van een lekker, vers stukje bolo di cashupete op een later tijdstip!

Dit recept is trouwens ook terug te vinden in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je dat er in dat boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?

Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio



Cashewnoten vulling

Zoals gezegd gebruiken we voor de ‘bolo di cashupete’ altijd een Antilliaanse botertaart als basis. Je vindt het recept door op de naam in de ingrediëntenlijst te klikken.

Je maakt de cake voordat je aan de vulling begint. Als de cake in de oven staat, kun je gaan beginnen met het malen van de cashewnoten. Zo kom je ongeveer tegelijkertijd uit en kun je na het bereiden van de vulling direct beginnen met het afmaken van de taart.

De cashewvulling hoeft niet -zoals bijvoorbeeld botercrème- gekoeld te zijn voordat je hem verwerkt. Sterker nog: wanneer hij wat warmer is, is hij zachter en dus makkelijker te hanteren. Hoe meer hij afkoelt, hoe steviger hij wordt.

Je kunt de taart na het vullen en afsmeren samen met de vulling laten afkoelen. Tenslotte kun je de bolo di cashupete in de koelkast (of in de vriezer!) zetten en bewaren voor een later tijdstip. De taart mag maximaal 72 uur in de koeling worden bewaard, óf 24 uur op kamertemperatuur.



Jullie bolo di cashupete

Via Facebook en Instagram zien we de mooiste taarten van onze lezers voorbij komen. Kijk maar eens hoeveel heerlijke cashewtaarten er al gemaakt zijn naar ons recept. We vinden het écht geweldig om te zien dat het recept ook bij jullie zo goed lukt!

bolo di cashupete antilliaanse bolo cashewpete cashewnoten taart cashewtaart


Recept voor Bolo di Cashupete

Ingrediënten:

  • 1 bolo di manteka
  • 750 gr ongezouten cashewnoten
  • 150 gr suiker
  • 1 blik gecondenseerde (gezoete) melk (400 ml)
  • 500 ml water
  • Het sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels rum
  • een zakje vanillesuiker
  • een paar geconfijte kersen (rood en groen) voor versiering

Bereiding van bolo di cashupete:

  1. Maal de cashewnoten in een keukenmachine heel fijn. Bewaar een aantal noten voor versiering.
  2. Kook daarna de suiker met het water tot siroop.
  3. Voeg de gecondenseerde melk, de rum en de vanille toe.
  4. Zet het vuur daarna laag en voeg de gemalen cashewnoten toe.
  5. Laat het geheel dan ongeveer 3 minuten koken en blijf roeren!
  6. Voeg op het laatst de citroensap toe.
  7. Snijd de taart daarna in 3 lagen en vul de taart met 2/3 het mengsel. Houd 1/3 van het mengsel over voor de bovenkant.
  8. Zet het mengsel daarna terug op het vuur en laat het inkoken totdat het dik is.
  9. Bestrijk dan de taart hiermee – zowel de boven als de zijkanten.
  10. Versier de taart tenslotte met de overgebleven cashewnoten en de geconfijte kersen.

Bolo di Cashupete met likeur

Sommige mensen houden ervan om hun cake te besprenkelen met siroop op basis van likeur. We noemen zo’n siroop “trempeersiroop”. Door het gebruik van trempeersiroop blijft de cake lekker lang vochtig en heeft hij extra smaak.

Wil je voor deze taart zelf trempeersiroop maken? Het heel gemakkelijk in drie stappen zelf te bereiden:

  1. Kook 100ml water met 100 gram suiker.
  2. Laat dit vervolgens afkoelen en giet er 50ml rum bij.
  3. Besprenkel de lagen cake hiermee voordat de vulling erop gaat.

bolo di cashupete antilliaanse cashewtaart kashupete cashewpete taart bestellen catering

bolo di manteka

De basis van deze taart is een Antilliaanse cake, de bolo di manteka. Je vindt het recept van de cake natuurlijk door op de link te klikken. We geven je geen half recept hè! ;) De bolo di manteka is de meestgebruikte basis voor Antilliaanse taarten. Het is -in tegenstelling tot biscuit- een machtige, rijke cake. Daarom zul je op een Antilliaans feest nooit een grote punt taart krijgen. We weten hoe zwaar de taart (en de vulling!) valt en snijden daarom dunne plakjes. 



Taart aansnijden

Vaak spreken we over een “Nederlandse” en een “Antilliaanse” manier van taart aansnijden. Waar men in Nederland een taart in 10 of 12 punten snijdt, kiezen wij vaker voor plakjes. Maar hoe doe je dat eigenlijk – een ronde taart in plakjes snijden?

De truc zit ‘m in het midden: door eerst een cirkel uit de taart te steken (met een glas of koekjessteker) krijg je als het ware een tulband in plaats van een ronde taart. Die tulband is natuurlijk heel makkelijk in plakjes te snijden.

Uiteindelijk houd je de cirkel die je uit het midden hebt gestoken over. Die kun je als laatste ook nog (recht) in 3 of 4 plakjes snijden. Zo haal je uit een taart van 28 centimeter wel 30 stukken. Dit recept is dan ook voor zo’n taart van 28 centimeter.

We hebben een handig snij-schema voor je gemaakt. Zo weet je precies hoe je de bolo di cashupete het beste kunt aansnijden. Klik op de afbeelding om hem te vergroten!

snijschema voor Antilliaanse taarten hoe snij ik een Antilliaanse taart bolo di cashupete manteka


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

alternatieve spelling: bolo di kashupete, bolo di casuwpete, bolo di cashew, bolo di cashew pete, bolo di cashewpete

Informatie:
recipe image
Recept
Bolo di cashupete - Antilliaanse cashewnoten taart
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1925 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
error:
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend