Arros moro is een Antilliaanse klassieker. Het is een simpel bijgerecht van gebakken rijst met saus en rode kidneybonen. Arros moro is snel gemaakt, goedkoop en makkelijk… maar wát een verschil in smaak met gewone, gekookte rijst!
Oorsprong van het gerecht
Arros moro wordt in veel landen in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika gegeten. Zo is er een bijna identieke versie op de Dominicaanse Republiek en in Colombia.
Logisch ook, als je bedenkt dat de culturen van deze landen veel overeenkomsten tonen met die van de Nederlandse Antillen.
Arros moro als bijgerecht
Dit is misschien wel de bekendste manier om de ‘eeuwige’ witte rijst een beetje op te vrolijken. De mooie, rode kidneybonen maken op een zeer gemakkelijke en goedkope manier een feestelijke schotel.
Je kunt de arros moro als bijgerecht eten bij een stoofschotel of bijvoorbeeld bij gebakken vis. Op onze website vind je natuurlijk genoeg gerechten om deze heerlijke rijst mee te combineren!
Recept voor Arros moro
Je vindt het recept voor deze heerlijke Antilliaanse Arros moro in ons nieuwe kookboek ‘de complete Antilliaanse keuken’. Dit is trouwens één van de gerechten die van ons een paginagrote foto heeft gekregen, omdat het er op de foto al zo lekker uitziet!
In het boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out.
Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. We plaatsen daar als eerste de links naar recepten – en natuurlijk nieuws over onze workshops, cursussen en andere events.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.





