Home Recepten*gratis recepten Maak je eigen trempeersiroop
trempeersiroop trempeer taart tremperen zelf maken diy recept basisrecept siroop antilliaanse taarten likeur

Maak je eigen trempeersiroop

door Linda Terrizzi

Trempeersiroop gebruik je om te voorkomen dat een taart of cake uitdroogt. Het geeft je cake ook nét even wat extra’s mee, namelijk de heerlijke smaak van likeur.  Je kunt trempeersiroop kant en klaar kopen, maar… waarom zou je? Het is zo gemaakt en je kunt eindeloos variëren met smaken en sterktes van de drank.

Vaak krijgen we de vraag hóe de Antilliaanse taarten (zoals de bolo di cashupete of de 3 kleurentaart) toch zo’n lekkere likeursmaak krijgen in de cake. Mengen in het beslag helpt niet; de alcohol verdampt namelijk tijdens het bakken en daarmee verdwijnt ook de meeste smaak.



Hoe trempeer je een taart?

De meeste Antilliaanse taarten (maar ook taarten op basis van biscuit!) worden dus veel lekkerder wanneer je op de lagen cake besprenkelt met je zelfgemaakte trempeersiroop. Dit kun je doen met een kwastje, een plantenspuit of een trempeerfles. Net wat je het fijnste vindt!

Ik gebruik zelf het liefste een plantenspuit, omdat de trempeersiroop daarmee heel fijn verdeeld wordt en de cake niet té nat wordt. Maar nogmaals: je kunt de siroop op verschillende manieren over de taart verdelen. Het belangrijkste is, dat er op elke laag cake een beetje van de siroop terecht komt. Dit kan dan later vanzelf intrekken.

Trempeersiroop maken

Het maken van je eigen trempeersiroop is zó simpel dat je je afvraagt waarom deze siropen überhaupt in de winkel worden verkocht. Het enige wat je namelijk nodig hebt is…

Ingrediënten:

  • 100 ml water
  • 100 gr kristalsuiker
  • 50 ml likeur naar keuze

Bereiding trempeersiroop

Meng als eerste de 100 gr suiker met het water in een pan.



Verhit het mengsel daarna, totdat het kookt en de suikerkristallen helemaal zijn opgelost.

Je hebt nu een simpele suikersiroop gemaakt.

Laat de siroop afkoelen tot ongeveer lichaamstemperatuur en voeg er vervolgens de likeur bij.

Welke drank is geschikt?

In principe kun je elke sterke drank gebruiken voor het maken van trempeersiroop. alles met een alcoholpercentage van meer dan 28% is geschikt. Zelf gebruik ik het liefste rum om mijn taarten te tremperen. Rum smaakt goed in combinatie met bijna elke vulling, en doet het prima in combinatie met zoete taarten.



Rum met smaak

Wist je dat er ook rum met smaak bestaat? Deze flesjes “Bakara Rhum” uit Haïti komen in drie smaken die echt perfect zijn voor het tremperen van Antilliaanse taarten. Ze bevatten maar liefst 43% alcohol en zitten echt BOMVOL smaak.

bakara rhum grenadya kanel lanni

Ik zeg er direct bij: het gaat hier niet om rum met “een vleugje” van iets… deze lekkere drank heeft echt enorm veel smaak!

Andere likeur

Voor  andere likeur kun je denken aan:

  • Blue Curaçao (citrus, blauwe kleur)
  • Pisang Ambon (banaan, groene kleur)
  • Rum (witte of bruine kleur)
  • Alchermes (kaneel, rode kleur)
  • Baileys (room, beige kleur)
  • Koffielikeur (koffie, bruine kleur)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.



Informatie:
recipe image
Recept
Trempeersiroop - basisrecept. Maak je eigen trempeersiroop!
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1538 review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend