Home Recepten*gratis recepten Het lekkerste cornbread
cornbread moist recept antilliaans eten

Het lekkerste cornbread

door Linda Terrizzi

Dat Antillianen graag maïsmeel gebruiken, mag duidelijk zijn. We eten het dagelijks bij soep en stoofgerechten. Meestal wordt het dan gekookt. Of eerst gekookt en daarna gebakken.

Toch is er nog ‘n andere manier om te genieten van maïsmeel, en dat is in de vorm van cornbread. Dit is een uitvinding uit de Verenigde Staten, maar het wordt ook in Zuid Amerika graag gegeten.



Bij het bakken van cornbread loop je snel het risico dat het eindproduct droog wordt. Zeker wanneer je gebruikt maakt van voorgestoomd maïsmeel (zoals wij die graag gebruiken, van het merk Harina P.A.N.) wil je beslag nog weleens indrogen, naarmate het langer staat.

Maar met dit recept maak je een fluweelzachte en heerlijk luchtige cornbread. Het geheim? We gebruiken er een flinke hoeveelheid yoghurt in. Overigens wordt het resultaat totaal niet zuur… dáár zorgt de soda dan weer voor.

Van dit recept maak je een cornbread van ongeveer 20×25 cm.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 125 gr tarwebloem
  • 200 gr (geel) maïsmeel
  • 450 ml volle yoghurt
  • 225 ml (zonnebloem)olie
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje / 16 gr bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • 1 tl zout

Bereiding cornbread:

Verwarm de oven voor op 170 graden.



Neem een grote kom en meng daarin het maïsmeel met de bloem, de suiker, het bakpoeder, de soda en het zout. Maak vervolgens een kuiltje in het midden van dit mengsel.

Kluts de eieren en meng ze met de yoghurt en de olie. Giet dit mengsel in de beslagkom en roer het geheel met een lepel tot een stevig beslag. Het beslag zal flink indikken; een lepel zou er rechtop in kunnen blijven staan!

Vet een bakvorm van 20×25 cm in met boter en bestrooi hem vervolgens met wat bloem. Stort het beslag in de bakvorm.

cornbread moist recept antilliaans eten

Bak het cornbread zo in ongeveer 35-40 minuten gaar en goudbruin. Het cornbread is klaar, wanneer een satéprikker er schoon uit komt.



Laat het baksel zo’n 10 minuten in de vorm afkoelen en plaats het daarna op een rooster of snijplank. Wanneer het tot kamertemperatuur is afgekoeld, kun je het aansnijden.

Eet smakelijk!

Tip: Dit recept is voor een mildzoet cornbread. Prima om te eten bij het diner of om te beleggen met iets lekkers. Wil je liever een lekker zoete versie? Verdubbel dan de hoeveelheid suiker naar 200 gram.


Probeer ook eens…

Ben je gek op baksels met maïsmeel? Probeer dan ook eens onze ‘bolo di funchi’, een lekker zoete cake met maïsmeel en sinaasappel!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van onze recepten geprobeerd? Dan zien we graag een foto van het resultaat! Je kunt die via Facebook sturen, óf op Instagram je foto taggen met #antilliaanseten

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.



Informatie:
recipe image
Recept
Het lekkerste cornbread - recept via Antilliaans-eten.nl
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 2214 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend