Antilliaanse pruimentaartjes, tert di pruimu

Tert di pruimu – Pruimentaartjes

door Linda Terrizzi

Op bijna elk feest op de Antillen krijg je achteraf ’n tèrt di pruimu mee naar huis. Vaak zit er eentje samen met allerlei andere ‘kos dushi’ (snoepgoed) in een mooi doosje.



Vooral op bruiloften is het traditie om de gasten een pakketje met lekkers mee te geven. Misschien onder het mom van “we wéten dat je nu al vol zit van alle lekkere hapjes… maar zo heb je morgen ook nog wat te snoepen!

Recept uit ons boek

Dit recept is trouwens ook terug te vinden in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je dat er in dat boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?

Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

We maken de tèrt met een aantal verschillende vullingen (kokos, pruimen, limoen of appel). Deze versie is voor de meest bekende, namelijk die met gedroogde pruimen. Enkele van de andere vullingen kun je vinden in ons kookboek Nos Kushina Krioyo

Deze schattige kleine taartjes zijn een ideale aanvulling op elk feestje of buffet. Ook zijn ze meer dan perfect om te serveren bij een high tea. Ze doen Europeanen nog het meest denken aan de Engelse ‘mince pies’. De lekkere vulling maakt deze simpele taartjes tot een ware traktatie.

tert di pruimu tèrt di preimu antilliaanse pruimentaartjes taartjes van pruim

INGREDIËNTEN:

Deeg:
250 gr boter, in blokjes
80 ml melk
1 ei
1/2 theelepel zout
1/2 zakje bakpoeder
300 gr bloem
Boter, om in te vetten



Vulling:
500 gr gedroogde pruimen, fijngesneden
200 ml water
500 gr bruine suiker
3 eetlepels bloem
1 theelepel speculaaskruiden

BEREIDING TÈRT DI PRUIMU:

Meng de bloem, het zout en het bakpoeder in een grote kom. Meng daarna de koude boter en de melk er doorheen en kneed het deeg kort. Laat het deeg danminstens een half uur rusten in de ijskast.

Doe daarna de gesneden pruimen samen met het water in een pan en breng aan de kook. Meng nu de suiker met 3 eetlepels bloem en de speculaaskruiden en voeg dit daarna toe aan de pruimen. Laat het geheel dan 10 minuten zachtjes koken. Laat het mengsel daarna goed afkoelen, dit wordt de vulling voor de taartjes.

tert di pruimu tèrt di preimu antilliaanse pruimentaartjes taartjes van pruimBeboter nu een bakvorm voor cupcakes Strooi daarna in elke vorm een beetje bloem en schud het blik, zodat het helemaal met een laagje bloem is bedekt. – Gooi daarna het teveel (wat niet blijft plakken) weg. Haal het deeg uit de koelkast en rol het daarna uit tot ongeveer 5mm dik.

Steek er dan met een groot glas rondjes uit en bekleed hiermee de cupcakevormpjes. Houd wat deeg apart om de taartjes een deksel te geven. Doe in elke vorm een eetlepel van de vulling en sluit de taartjes af met vier reepjes van het deeg.

Klop daarna het ei los en bestrijk elk taartje hiermee. Bak de taartjes dan ongeveer 30 minuten op 170 graden, of tot ze goudbruin kleuren.




Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Antilliaanse Tert di preimu


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Tèrt di pruimu - Antilliaanse taartjes met pruim - het beste RECEPT online!
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 789 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)