traktatie voor kinderen ideeën voor traktaties recept

Kinder traktatie: gebakjes met jam en chocola

door Linda Terrizzi

Het mag weer! Een lekkere traktatie maken wanneer de kinderen jarig zijn. Ik zal je eerlijk zeggen: dat is één van de dingen die ik de afgelopen anderhalf jaar ’t meest heb gemist. Het is toch leuker om zelf iets te maken dan om zakjes chips of snoep te trakteren. Nu het op de meeste scholen weer mag heb ik meteen een leuk en makkelijk idee voor je… deze kleine gebakjes met jam en chocola.

Bonuspunten, want zowel de jam als de chocola zijn zó stevig dat de kinderen er niet mee kunnen knoeien.

We maken deze gebakjes van het deeg van Danerolles. Deze keer is dat het ‘petits pains au chocolat’ deeg. Van elk blik maak je 8 gebakjes. Het enige wat je verder nog nodig hebt voor deze traktatie is een theelepel jam per gebakje en natuurlijk wat sprinkles. Want een kindergebakje zonder sprinkles is gewoon niet af… toch?

traktatie voor kinderen ideeën voor traktaties recept

Het deeg van Danerolles

Waarom we voor deze traktatie het deeg van Danerolles gebruiken? Omdat het al helemaal klaar is! Het is zelfs al in de juiste vorm opgerold. Het enige wat je hoeft te doen is de rolletjes doorsnijden en platdrukken. Daarna kunnen de gebakjes meteen de oven in. Geen gedoe met deeg laten rijzen dus. En het resultaat doet niet onder voor deeg dat 100% zelfgemaakt is.

Van dit recept maak je 8 gebakjes. Verdubbelen (of verdriedubbelen) kan heel gemakkelijk door meerdere blikjes te gebruiken.

Ingrediënten:

traktatie voor kinderen ideeën voor traktaties recept

Bereiding gebakjes met jam en chocola

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Open het blikje ‘petits pains au chocolat’ deeg en haal het zakje chocoladestaafjes eruit.

Rol het deeg niet uit, maar snijd elk rolletje in 4 gelijke stukken. Leg deze cirkels op de bakplaat en druk ze goed plat met je hand. Schep in het midden van elke deegcirkel ’n theelepel aardbeienjam en bak de gebakjes in zo’n 12-15 minuten gaar en goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.

Smelt nu de chocola samen met de zonnebloemolie in een pannetje ‘au bain Marie’. Wanneer de chocola gesmolten is, giet je het in een spuitzak of stevig plastic zakje en knoop je die dicht. Knip er vervolgens ’n héél klein hoekje af, zodat je een opening van 1 mm krijgt.

Spuit nu met de gesmolten chocola een leuk patroon op de gebakjes en strooi en daarna wat sprinkles over. Laat de chocola goed afkoelen, zodat deze weer hard wordt & je traktatie is klaar… Eet smakelijk!

traktatie voor kinderen ideeën voor traktaties recept
  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Traktatie voor kinderen: snelle gebakjes met jam en chocola
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 2185 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)