Een prachtige groene taart met heerlijk frisse smaak – dat is deze bolo di lamunchi (limoentaart). Er zit limoen in zowel de cake als de frosting, waardoor deze taart een lekker uitgesproken limoensmaak krijgt. Je kunt de taart in een verloren middagje maken. Hij smaakt het lekkerst als hij gekoeld is.



Ingrediënten:

  • 400 gr tarwebloem
  • 400 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 400 gr suiker
  • 5 eieren
  • een dopje vanille essence
  • een zakje / eetlepel bakpoeder
  • het sap van 3 limoenen
  • de schil van 1 limoen, geraspt
  • een snufje zout
  • enkele druppels groene kleurstof

Voor de frosting:

  • 100 gr roomkaas
  • 300 gr poedersuiker
  • het sap van 1 limoen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Klop de boter met de suiker tot een romige massa. Klop in een andere kom de eieren luchtig en voeg deze aan de boter toe.

Meng de bloem, de bakpoeder en het zout en voeg dit toe aan het botermengsel.

Voeg hier het sap van 3 limoenen en de geraspte schil van 1 limoen aan toe.

Voeg als laatste de vanille en de kleurstof toe en roer het geheel tot een glad beslag.

Beboter een bakblik van 24-26 cm met boter en stort hier het beslag in.

Plaats de cake in de oven en bak hem in ongeveer 50 minuten (of tot een satéprikker er schoon uit komt) gaar.

Roer, voor de frosting, de roomkaas goed los.

Voeg hier het limoensap en de suiker aan toe en meng totdat het geheel luchtig wordt.

Zet de frosting in de koelkast totdat de cake helemaal is afgekoeld.

Verdeel de frosting over de cake en plaats de cake nogmaals in de koelkast (minstens een uur)

Eet smakelijk!