Bolo di lamunchi Antilliaanse limoentaart recept antilliaans eten jurino

Deze bolo di lamunchi (limoentaart) is een prachtige groene taart met heerlijk frisse smaak. Er zit limoen in zowel de cake als de cream cheese frosting, waardoor deze taart een lekkere, uitgesproken limoensmaak krijgt.

Je kunt de taart in een verloren middagje maken. Hij smaakt het lekkerst als hij gekoeld is.



Gek op de smaak van limoen? Probeer dan ook eens onze limoensiroop (awa di lamunchi)!

Ingrediënten:

  • 400 gr tarwebloem
  • 400 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 400 gr suiker
  • 5 eieren
  • een dopje vanille essence
  • een zakje / eetlepel bakpoeder
  • het sap van 3 limoenen
  • de schil van 1 limoen, geraspt
  • een snufje zout
  • enkele druppels groene kleurstof

Voor de frosting:

  • 200 gr roomkaas
  • 150 gr roomboter
  • 400 gr poedersuiker
  • het sap van 1 limoen

Bereiding bolo di lamunchi:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Klop de boter met de suiker tot een romige massa. Klop in een andere kom de eieren luchtig en voeg deze aan de boter toe.

Meng de bloem, de bakpoeder en het zout en voeg dit toe aan het botermengsel.

Voeg hier het sap van 3 limoenen en de geraspte schil van 1 limoen aan toe.

Voeg als laatste de vanille en de kleurstof toe en roer het geheel tot een glad beslag.

Beboter een bakblik van 24-26 cm met boter en stort hier het beslag in.

Plaats de cake in de oven en bak hem in ongeveer 50 minuten (of tot een satéprikker er schoon uit komt) gaar.

Laat de cake afkoelen en snijd hem daarna in twee lagen.


Bereiding frosting:

Om de frosting te maken roer je als eerste de roomkaas goed los.

Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is en klop deze door de roomkaas.

Voeg hier het limoensap en de suiker aan toe en meng totdat het geheel luchtig wordt.

Zet de frosting in de koelkast totdat de cake helemaal is afgekoeld.

Verdeel de frosting over de lagen cake (en over de zijkanten van de taart) en plaats de taart nogmaals enkele uren in de koelkast.

Eet smakelijk van deze lekkere bolo di lamunchi!

Informatie:
recipe image
Recept
Bolo di lamunchi - Antilliaanse limoentaart met cream cheese frosting
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)