Home Recepten*gratis recepten Bolo di manteka – Antilliaanse botercake
Antilliaanse bolo di manteka (verjaardagstaart)

Bolo di manteka – Antilliaanse botercake

door Linda Terrizzi

De Bolo di Manteka is de Antilliaanse versie van de Amerikaanse ‘pound cake’. Het recept is heel makkelijk te onthouden, omdat je van bijna alles een pond gebruikt. Het is een stevige, wat zwaardere taart die eigenlijk altijd gebruikt wordt als Antilliaanse verjaardagstaart. De naam ‘bolo di manteka’ betekent letterlijk ‘botertaart’. Het wil zeggen dat het een cake is waar onder andere roomboter in gaat. Dit, in tegenstelling tot de superluchtige sponscake of ‘pan lefi‘.

De bolo di manteka is dé basis voor bijna elke feesttaart! Wil je weten waarmee wij onze cake het liefste versieren? Bekijk dan hier het recept voor onze lekkere botercrème!



INGREDIËNTEN:

  • 500 gram bloem
  • 500 gram suiker
  • 8 eieren
  • 500 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • een snufje zout
  • een zakje / eetlepel bakpoeder
  • een zakje vanillesuiker of 1 theelepel vanille essence

BEREIDING BOLO DI MANTEKA:

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een groot bakblik (28-30cm doorsnede) in met boter.

Zeef de bloem in een kom. Voeg hier het bakpoeder en het zout aan toe en meng door elkaar.

Klop in een andere kom de boter met de suiker tot een romige massa. Voeg hier één voor één de eieren aan toe en roer het geheel goed door.  Voeg nu ook de vanillesuiker / essence toe. Als laatste kun je de bloem toevoegen aan het botermengsel.

Blijf goed roeren, totdat een homogeen beslag (zonder klontjes!) ontstaat.



Stort het beslag in de bakvorm en bak de taart in ongeveer 50-60 minuten gaar. De taart is klaar, wanneer je er een satéprikker in kan steken en deze komt er schoon uit.

Laat de taart 10 minuten in het bakblik afkoelen voordat je hem eruit haalt. Wanneer je de taart wilt versieren/vullen, moet de taart helemaal afkoelen.

Tip: Voor een luchtigere taart met minder calorieën kun je i.p.v. roomboter halvarine (voor op brood) gebruiken. Het lijkt vreemd, maar het werkt écht!

Alternatieve spelling: bolo di manteca



Informatie:
recipe image
Recept
Antilliaanse verjaardagstaart - Bolo di Manteka
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 299 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend