Home Recepten*gratis recepten Bolo di wòrtel – Worteltaart
bolo di wortel antilliaanse worteltaart recept antilliaans eten jurino

Bolo di wòrtel – Worteltaart

door Linda Terrizzi

De bolo di wortel (Antilliaanse worteltaart) is een geweldige manier om wat groenten te verwerken in een gerecht dat anders alléén maar ongezond zou zijn. Niet dat het nu een goed idee is om dit ’s avonds in plaats van een salade te eten, maar je begrijpt het idee.

Met de specerijen wordt het een heerlijk kruidige belevenis om een stukje van deze taart bij een kopje thee of op een feest te eten.



Ingrediënten:

Cake:

  • 4 eieren
  • 300gr bloem
  • 250gr bruine suiker
  • 175ml zonnebloemolie
  • 400gr wortelen
  • 75gr gepelde walnoten
  • 1 eetlepel/zakje bakpoeder
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • een snufje zout
  • boter of olie om in te vetten

Frosting:

  • 200gr zachte boter
  • 200gr roomkaas
  • een dopje vanille essence
  • 300gr poedersuiker
  • (optioneel) gemengde noten ter versiering

Bereiding bolo di wortel:

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een bakblik (ca. 24cm) in met boter.



Rasp de wortelen en hak de walnoten in kleine stukjes. Zet apart. Klop de eieren met de suiker tot een romige massa. Meng de olie hier door.

Zeef de bloem met het zout, de kaneel, de gember, de kruidnagel en het bakpoeder. Meng dit door de eieren. Voeg nu ook de wortelen en walnoten toe. Roer alles goed door elkaar tot een glad beslag ontstaat.

Stort het beslag in de vorm en bak de cake ongeveer 60 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake helemaal afkoelen en snijd hem daarna éénmaal door midden.

Voor de frosting van de bolo di wortel meng je als eerste de boter met de poedersuiker. Klop dit daarna tot een luchtige massa. Roer nu de roomkaas en vanille erdoor, totdat het een stijve crème wordt. Zet de frosting tenslotte minstens een uur in de koelkast.



Besmeer de onderste laag cake met frosting en plaats de bovenste laag erop. Besmeer ook de bovenste laag en de zijkanten van de bolo di wortel met frosting. Versier de bolo di wortel met de gemengde noten.

Eet smakelijk!


Probeer ook eens

Ben je gek op Antilliaanse taarten? Probeer dan ook eens onze bolo di frigidaire (koelkasttaart)!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Bolo di wortel - Antilliaanse worteltaart VIDEOrecept
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1937 review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.



Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend