De bolo di wortel (Antilliaanse worteltaart) is een geweldige manier om wat groenten te verwerken in een gerecht dat anders alléén maar ongezond zou zijn. Niet dat het nu een goed idee is om dit ’s avonds in plaats van een salade te eten, maar je begrijpt het idee.
Met de specerijen wordt het een heerlijk kruidige belevenis om een stukje van deze taart bij een kopje thee of op een feest te eten.
Ingrediënten:
Cake:
- 4 eieren
- 300gr bloem
- 250gr bruine suiker
- 175ml zonnebloemolie
- 400gr wortelen
- 75gr gepelde walnoten
- 1 eetlepel/zakje bakpoeder
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- een snufje zout
- boter of olie om in te vetten
Frosting:
- 200gr boter, op kamertemperatuur
- 200gr roomkaas
- een dopje vanille essence
- 300gr poedersuiker
- (optioneel) gemengde noten ter versiering
Bereiding bolo di wortel:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een bakblik (ca. 24cm) in met boter.
Rasp de wortelen en hak de walnoten in kleine stukjes. Zet apart. Klop de eieren met de suiker tot een romige massa. Meng de olie hier door.
Zeef de bloem met het zout, de kaneel, de gember, de kruidnagel en het bakpoeder. Meng dit door de eieren. Voeg nu ook de wortelen en walnoten toe. Roer alles goed door elkaar tot een glad beslag ontstaat.
Stort het beslag in de vorm en bak de cake ongeveer 60 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake helemaal afkoelen en snijd hem daarna éénmaal door midden.
Voor de frosting van de bolo di wortel meng je als eerste de boter met de poedersuiker. Klop dit daarna tot een luchtige massa. Roer nu de roomkaas en vanille erdoor, totdat het een stijve crème wordt. Zet de frosting tenslotte minstens een uur in de koelkast.
Besmeer de onderste laag cake met frosting en plaats de bovenste laag erop. Besmeer ook de bovenste laag en de zijkanten van de bolo di wortel met frosting. Versier de bolo di wortel met de gemengde noten.
Eet smakelijk!
Probeer ook eens
Ben je gek op Antilliaanse taarten? Probeer dan ook eens onze bolo di frigidaire (koelkasttaart)!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




