Home Receptengebak Mankaron – Antilliaanse kokosmakronen
Antilliaanse mankaron kokosmakronen

Mankaron – Antilliaanse kokosmakronen

door Linda Terrizzi

Bijna elk land ter wereld heeft wel een vorm van deze koekjes. De Antillianen blijven echter stug volhouden dat zíj de “echte” uitvinders zijn van de Mankaron. En ach, misschien smaken ze op de Antillen wel écht het lekkerst…. Met ons recept maak je ongeveer 20 mankarons.Twee versies

Je vindt 2 versies van de mankaron op onze website: deze versie lijkt het meest op kleine (Nederlandse) kokosmakronen. Voor de mankaron die je maakt in een cakeblik, klik hier!


Tips bij de bereiding

Bij het bereiden van mankaron is het belangrijk dat je deeg uiteindelijk de juiste dikte heeft. Je wilt natuurlijk niet dat de koekjes uitlopen tijdens het bakken. Wanneer je ons recept aanhoudt, wordt het resultaat gegarandeerd perfect! De mankarons worden dan mooi, goudbruin van buiten en blijven van binnen lekker zacht en een beetje kleverig.

Tip: Gek op makronen, maar liever glutenvrij? Bekijk dan het recept voor onze besitos de coco!


Recept voor Antilliaanse mankaron

Het recept van de traditionele, Antilliaanse krioyo saus is (natuurlijk) te vinden in ons eerste kookboek NOS KUSHINA KRIOYO. In dit boek hebben we de complete Antilliaanse keuken in meer dan 100 recepten weten vast te leggen. Van snacks tot hoofdgerechten en van drankjes tot taarten… bijna álles staat erin!

Door op onderstaande afbeelding te klikken kun je een korte video van ELKE bladzijde van het boek bekijken:

antilliaanse mankaron makaron kokos makronen makroon recept antilliaans eten jurino


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.  We delen daar elke dag leuke nieuwtjes, recepten, tips en andere updates. Wanneer je ons volgt, ben je ook altijd als eerste op de hoogte van nieuwe workshops en cursussen – en natuurlijk van onze andere aanbiedingen!

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


mankaron Antilliaanse kokosmakronen recept

 

Alternatieve spelling: makaron, macaron, mankaron di coco


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend