Antilliaanse pandushi di kokolishi

De pandushi di kokolishi is een heerlijk zoet broodje dat op de gehele Antillen bij elke bakker verkrijgbaar is. de naam “pandushi” betekent letterlijk “zoet broodje” en “kokolishi” slaat terug op de vorm, namelijk die van een slakkenhuis/schelp.

Het lekkerst zijn ze natuurlijk warm uit de oven. Maak deze lekkere broodjes nu zelf en verwen je ‘loved ones’ met een heerlijk ontbijtje!



Wist je trouwens dat je met het deeg van deze pandushi ook een heerlijke cheesecake kunt maken?

pandushi di kokolishi pan dushi antilliaans recept antilliaanse keuken jurino nos kushina krioyo

INGREDIËNTEN:

  • 500 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker (voor de gist)
  • 1 zakje gist (instant)
  • 1 theelepel zout
  • 125 ml water
  • 150 ml melk
  • 50 gram gesmolten boter
  • 150 gram suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • VOOR DE VULLING:
  • 50 gram gesmolten boter
  • 50 gram (bruine) basterdsuiker
  • 100 gram rozijnen
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 ei, geklutst
  • CREAM CHEESE FROSTING:
  • 1 kuipje roomkaas
  • 100gr. boter, op kamertemperatuur
  • 300gr. poedersuiker
  • geraspte schil van 1/2 limoen

BEREIDING PANDUSHI:

Meng de 2 eetlepels suiker, de melk en het water en verwarm het tot het handwarm is. (20 sec. in de magnetron)

Los hierin de gist op en laat 10 minuten staan, totdat de gist gaat schuimen.

Doe de bloem in een grote kom. Meng hier de kaneel, de suiker en het zout door. Maak een kuiltje in het midden.

Voeg de gesmolten boter toe. Voeg hierna beetje bij beetje het melkmengsel toe, totdat een soepel deeg ontstaat. Voel je vrij om eventueel meer bloem of water te gebruiken.

Kneed het deeg goed en laat het 1 uur afgedekt rijzen.

Bestrooi je werkblad met bloem en rol het deeg uit totdat het overal ca 1 cm dik is.

bestrijk het deeg met een dun laagje gesmolten boter.

Bestrooi het deeg gelijkmatig met de rozijnen, de (bruine) basterdsuiker en de kaneel.

Rol het deeg strak op en snijd het in plakken van ca. 2,5 cm dik.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg de rolletjes hier naast elkaar op. Het liefst een beetje ruimte over laten aan de zijkanten, zodat de broodjes nog iets kunnen rijzen.

Bestrijk de rolletjes voorzichtig met het geklutste ei.

Laat de broodjes een uur rijzen. Verwarm daarna de oven op 200 graden (hetelucht oven 180 graden) en bak de broodjes ongeveer 18 minuten – of tot ze mooi goudbruin zijn.

Tip: Voor een zachte korst kun je een kopje water in de oven zetten tijdens het bakken. De stoom houdt de korst vochtig, waardoor de broodjes lekker zacht blijven.

Als de broodjes aan het bakken zijn, meng je alle ingrediënten voor de frosting.

Wanneer de pandushi klaar zijn, giet je een beetje frosting op elk broodje en laat deze drogen.

Eet smakelijk!

 

Informatie:
recipe image
Recept
Pandushi kokolishi - Antilliaanse kaneelbroodjes
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 12 Review(s)