Home Recepten*gratis recepten Pandushi di kokolishi – opgerolde kaneelbroodjes
pandushi recept antilliaanse pandushi di kokolishi jurino

Pandushi di kokolishi – opgerolde kaneelbroodjes

door Linda Terrizzi

De pandushi di kokolishi is een heerlijk zoet broodje dat op de gehele Antillen bij elke bakker verkrijgbaar is. de naam “pandushi” betekent letterlijk “zoet broodje” en “kokolishi” slaat terug op de vorm, namelijk die van een slakkenhuis/schelp.

Het lekkerst zijn ze natuurlijk warm uit de oven. Maak deze lekkere broodjes nu zelf en verwen je ‘loved ones’ met een heerlijk ontbijtje!



Wist je trouwens dat je met het deeg van deze pandushi ook een heerlijke cheesecake kunt maken?

blank

Ingrediënten:

  • 500 gr bloem
  • 2 el suiker (voor de gist)
  • 1 zakje gist (instant)
  • 1 tl zout
  • 125 ml water
  • 150 ml melk
  • 50 gr gesmolten boter
  • 150 gr suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • VOOR DE VULLING:
  • 50 gr gesmolten boter
  • 50 gr (bruine) basterdsuiker
  • 100 gr rozijnen
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 ei, geklutst
  • CREAM CHEESE FROSTING:
  • 1 kuipje roomkaas
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur
  • 300 gr poedersuiker
  • geraspte schil van 1/2 limoen

Liever een video?

Bekijk je liever een video van dit recept? Dat kan! In ongeveer twee minuten laat Linda je zien hoe je deze heerlijke Antilliaanse pandushi maakt:


Bereiding van pandushi di kokolishi:

Meng de 2 eetlepels suiker, de melk en het water en verwarm dit daarna samen tot het handwarm is. (20 sec. in de magnetron). Los nu de gist op in het mengsel en laat het daarna 10 minuten staan, totdat de gist gaat schuimen.

Doe de bloem in een grote kom. Meng hier de kaneel, de suiker en het zout door. Maak daarna een kuiltje in het midden van het mengsel.



Voeg de gesmolten boter toe. Voeg hierna beetje bij beetje het melkmengsel toe, totdat een soepel deeg ontstaat. Voel je vrij om nu eventueel meer bloem of water te gebruiken. Kneed het deeg goed en laat het daarna 1 uur afgedekt rijzen.

Bestrooi je werkblad nu met bloem en rol het deeg uit totdat het overal ca 1 cm dik is. bestrijk het deeg daarna met een dun laagje gesmolten boter. Bestrooi het deeg nu gelijkmatig met de rozijnen, de (bruine) basterdsuiker en de kaneel.

Rol het deeg strak op en snijd het in plakken van ca. 2,5 cm dik.

pandushi recept antilliaanse pandushi di kokolishi jurino

Bakken van de pandushi:

Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg de rolletjes hier naast elkaar op. Het liefst een beetje ruimte over laten aan de zijkanten, zodat de broodjes nog iets kunnen rijzen.



Bestrijk de rolletjes daarna voorzichtig met het geklutste ei.

Laat de broodjes een uur rijzen. Verwarm daarna de oven op 200 graden (hetelucht oven 180 graden) en bak de broodjes ongeveer 18 minuten – of tot ze mooi goudbruin zijn.

Tip: Voor een zachte korst kun je een kopje water in de oven zetten tijdens het bakken. De stoom houdt de korst vochtig, waardoor de broodjes lekker zacht blijven.

Als de broodjes aan het bakken zijn, meng je alle ingrediënten voor de frosting. Wanneer de pandushi di kokolishi klaar zijn, giet je een beetje frosting op elk broodje en laat deze daarna drogen.

Eet smakelijk!

De Complete Antilliaanse Keuken

Dit recept is er natuurlijk één uit ons kookboek ‘de complete Antilliaanse keuken‘. In dat boek vind je maar liefst 300 RECEPTEN uit Aruba, Bonaire en Curaçao.

Van hoofdgerechten tot snacks en van taart tot drankjes… echt álles staat erin! Heb jij jouw exemplaar van het boek nog niet? Klik dan op de afbeelding hieronder om meer te weten te komen:

pandushi recept antilliaanse pandushi di kokolishi jurino
Informatie:
recipe image
Recept
Pandushi kokolishi - Antilliaanse kaneelbroodjes
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1074 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend