De pandushi cheesecake… voor als je écht niet kunt kiezen tussen (jawel!) pandushi of cheesecake.
In dit recept begin je met het maken van het deeg voor een traditionele, Antilliaanse pandushi di kokolishi. Daarna plaats je de stukjes deeg in een bakvorm en overgiet je ze met het beslag voor een lekkere kaneel cheesecake.
Frosting wel of niet toevoegen?
De twee lagen worden vervolgens samen gebakken, met als resultaat deze lekkere pandushi cheesecake. Omdat de laag cheesecake al lekker dik is, kun je ervoor kiezen om het glazuur dat bij de pandushi hoort achterwege te laten. Maar ben je een échte zoetekauw, dan kan hij er natuurlijk alsnog bovenop!
INGREDIËNTEN:
- 1x pandushi deeg
- 400 gr roomkaas, op kamertemperatuur
- 2 eieren
- 50 ml zure room/crème fraîche
- 50 gr suiker
- een dopje vanille essenceEn verder:
- 50 gr roomboter, op kamertemperatuur
- 50 gr bruine basterdsuiker
- 2 theelepels kaneel
BEREIDING PANDUSHI CHEESECAKE:
Bereid het deeg van de pandushi volgens ons recept. Wanneer je bent aangekomen bij het snijden van de plakjes deeg, plaats je deze vervolgens in een ingevette, ronde bakvorm.
Laat tussen de stukjes deeg wat ruime over. Het deeg zal nog rijzen en de ruimte daarmee innemen.
Verwarm de oven voor tot 175 graden en vet een bakvorm (24-26cm) in met boter.
Meng nu de roomkaas, de eieren, de zure room, de suiker en de vanille essence.
Klop het geheel in ongeveer 3 minuten luchtig en glad.
Meng vervolgens de kaneelvulling door de roomboter, bruine suiker en kaneel in een kom door elkaar te roeren.
Stort de helft van het cheesecake mengsel op het deeg van de pandushi.
Besprenkel dit met een aantal theelepels van de kaneelvulling.
Stort nu de rest van het cheesecake mengsel in de vorm en maak de kaneelvulling op dezelfde manier op.
Neem een vork en haal deze voorzichtig door het beslag, zodat de kaneel en de cheesecake een beetje mengen.
Plaats de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de taart in ongeveer 60 minuten gaar.
Laat de taart helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
De taart is het lekkerst wanneer hij gekoeld geserveerd wordt.
Eet smakelijk!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




