Home Recepten*gratis recepten sopi di galiña – Antilliaanse kippensoep
Antilliaanse sopi di galiña galinja kippensoep recept antilliaans eten Jurino

sopi di galiña – Antilliaanse kippensoep

door Linda Terrizzi

Sopi di galiña (alternatieve spelling: galinja) is de traditionele, Antilliaanse versie van een heel bekend gerecht.

Eén van de meeste bekende gerechten uit bijna elke keuken is kippensoep. Ook op de Antillen wordt dit gerecht graag gegeten. Het schijnt zelfs geneeskrachtig te werken tegen griep en verkoudheid.



Deze versie onderscheidt zich van andere soorten kippensoep door de grote stukken maïskolf die erin zitten. Dit is voor de Antillianen een onmisbaar ingrediënt voor een lekkere sopi di galiña.

Iedereen heeft natuurlijk een eigen versie van deze kippensoep. Wij maken het hier met de ingrediënten die we het vaakst in deze (familie)recepten zijn tegengekomen.

Sopi di galiña is écht zo’n gerecht waar de meeste goede herinneringen aan hebben. En eerlijk is eerlijk: Oma maakt natuurlijk de lekkerste!

INGREDIËNTEN:

  • 350 gram grove soepgroente
  • 3 maïskolven
  • 1 kilo kip (drumsticks)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 madame Jeanette peper
  • 3 middelgrote aardappelen
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 winterwortel, in schijven
  • 2 liter kippenbouillon
  • zonnebloemolie
  • zout en peper naar smaak

BEREIDING SOPI DI GALIÑA:

  1. Haal de zaadjes uit de hete peper en snijd de peper daarna in dunne reepjes.
  2. Snijd dan de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit die samen met de peper even in zonnebloemolie met een snufje zout.
  3. Breek daarna het bot van de drumsticks waar het vlees ophoud. (ongeveer op de helft) Gebruik alleen de stukken met vlees.
  4. Bak de kip dan in zonnebloemolie rondom bruin.
  5. Snijd de maïskolven nu elk in 5 stukken.
  6. Snijd daarna de aardappelen en zoete aardappelen in blokjes en snijd de wortel in dikke schijven.
  7. Verhit dan 2 liter kippenbouillon (mag van een blokje) in een pan en voeg hier alle ingrediënten aan toe.
  8. Laat de soep dan nog minstens een uur koken.
  9. Voeg op het laatst eventueel vermicelli toe en laat dit nog even meekoken.
  10. Eet de soep met een lekker Antilliaans broodje! 

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Sopi di galiña / galinja - Antilliaanse kippensoep
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 764 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
error:
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend