Antilliaanse sopi di galiña galinja kippensoep recept antilliaans eten Jurino

sopi di galiña – Antilliaanse kippensoep

door Linda Terrizzi

Sopi di galiña (alternatieve spelling: galinja) is de traditionele, Antilliaanse versie van een heel bekend gerecht. Eén van de meeste bekende gerechten uit bijna elke keuken is namelijk kippensoep. Ook op de Antillen wordt dit gerecht graag gegeten. Het schijnt zelfs geneeskrachtig te werken tegen griep en verkoudheid.

Wat de Antilliaanse sòpi zo kenmerkend maakt zijn de grote stukken maïskolf die erin zitten. Dat hoort er voor ons echt bij! Je kunt de stukken maïskolf het beste met je handen eten.



Iedereen heeft natuurlijk een eigen versie van deze kippensoep. Wij maken het hier met de ingrediënten die we het vaakst in deze (familie)recepten zijn tegengekomen.

Sopi di galiña is écht zo’n gerecht waar de meeste goede herinneringen aan hebben. En eerlijk is eerlijk: Oma maakt natuurlijk de lekkerste!

INGREDIËNTEN:

  • 350 gram grove soepgroente
  • 3 maïskolven
  • 1 kilo kip (drumsticks)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 madame Jeanette peper
  • 3 middelgrote aardappelen
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 winterwortel, in schijven
  • 2 liter kippenbouillon
  • zonnebloemolie
  • zout en peper naar smaak

BEREIDING SOPI DI GALIÑA:

Haal de zaadjes uit de hete peper en snijd de peper daarna in dunne reepjes. Snijd dan de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit die samen met de peper even in zonnebloemolie met een snufje zout.

Breek daarna het bot van de drumsticks waar het vlees ophoud. (ongeveer op de helft) Gebruik alleen de stukken met vlees.



Bak de kip dan in zonnebloemolie rondom bruin. Snijd daarna de aardappelen en zoete aardappelen in blokjes en snijd de wortel in dikke schijven.

Verhit vervolgens 2 liter kippenbouillon (mag van een blokje) in een pan en voeg hier alle ingrediënten aan toe. De maïskolven mogen er in hun geheel in.

Laat de soep dan nog minstens een uur koken. Haal daarna de stukken kip uit de soep en haal het vlees van de botten af. Doe het vlees terug in de pan en gooi de botten weg. Haal vervolgens ook de maïskolven uit de pan en snijd ze in 5 à 6 gelijke stukken. Deze stukjes doe je daarna ook terug in de soep.

Eet de soep met een lekker Antilliaans broodje! 




Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Sopi di galiña / galinja - Antilliaanse kippensoep
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 2232 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)