Home Recepten*gratis recepten Pan será – Antilliaanse broodjes VIDEORECEPT
Pan será antilliaanse broodjes recept

Pan será – Antilliaanse broodjes VIDEORECEPT

door Linda Terrizzi

Pan será zijn heerlijke Antilliaanse broodjes. Op Aruba, Bonaire en Curaçao zijn deze witte bolletje heel geliefd. Je herkent de broodjes aan de gaatjes die erin zijn geprikt met een vork.

Bij elke ‘Truk’i Pan’ (onze versie van een mobiele food truck!) kun je deze broodjes kopen, gevuld met de lekkerste dingen: Gestoofd (draadjes)vlees, plakjes worst, eieren – maar eerlijk is eerlijk… met een plakje kaas zijn ze óók al niet te weerstaan!



Je hoeft geen speciale vaardigheden te hebben om deze broodjes te maken. Wel is het belangrijk (om het échte uiterlijk van de Pan Será te krijgen) dat er hier en daar met de vork wat gaatjes worden geprikt in het deeg wanneer dit klaar is met rijzen.

Met dit recept maak je ongeveer 10 stuks pan será.

Liever een video?

Kijk je liever een video waarin ik in ongeveer 5 minuten laat zien hoe je de Antilliaanse pan será maakt? Klik dan hieronder:

Ingrediënten:

  • 500 gr tarwebloem
  • 1 zakje/8 gram gist (instant)
    OF 25 gram verse gist (blokje)
  • 2 eetlepels suiker
  • 80 gr roomboter of margarine
  • 250 ml (warm) water
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels melk

Bereiding van Antilliaanse pan será

Doe de bloem, de gist, de suiker en het zout in een kom en roer deze ingrediënten daarna goed door elkaar. Maak daarna een kuiltje in het midden.

Laat de boter of margarine smelten en doe dit in het zojuist gemaakte kuiltje. Nog niet mengen!

Voeg dan de helft van het water toe en begin met het kneden van het mengsel. Voeg daarna beetje bij beetje de rest van het water toe, net zolang tot een stevig (maar niet plakkerig) deeg ontstaat.

Pan será antilliaanse broodjes

Kneed het deeg nu ongeveer 10 minuten. Eventueel kan iets meer bloem of water worden toegevoegd om de juiste stevigheid te krijgen.

Maak een bol van het deeg en bedek het met een stuk plasticfolie. Laat het zo een half uur rusten. Verdeel het deeg daarna in 10 stukken.



Maak nu van elk stuk een bolletje en bedek deze weer met plasticfolie. Laat de bolletjes zo nog 10 minuten rusten. Rol de bolletjes daarna met een deegroller uit tot cirkels van ongeveer 1cm dik.

Leg ze vervolgens op een (met bloem bestrooide) bakplaat en bedek ze weer met plasticfolie.

Laat de bolletjes zo 1 uur narijzen. Let op dat er genoeg ruimte tussen de bolletjes is, want ze worden tijdens het rijzen nog groter!

Verwarm de oven nu voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Prik de bolletjes deeg enkele malen met een vork en bestrijk ze met wat melk.

Bak de pan será tenslotte in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Beleg ze met een plakje kaas, of met ander beleg naar keuze… eet smakelijk!

Recept uit ons kookboek

Het recept voor de echte Antilliaanse pan será staat natuurlijk ook gepubliceerd in ons kookboek, ‘De complete Antilliaanse keuken‘. In dit kookboek vind je maar liefst 300 recepten uit de traditionele, Antilliaanse keuken en daarin mag dit lekkere gerecht natuurlijk niet ontbreken!

Naast deze (en andere!) klassieke broodjes vind je in het boek andere traditionele gerechten zoals authentieke stoofschotels (stobá), soepen en natuurlijk gebakken vis met saus. Daarnaast staat het boek vol met heerlijke snacks, taarten, koekjes en dranken.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Informatie:
recipe image
Recept
Pan será - Antilliaanse broodjes
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 215 review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend