Home Recepten*gratis recepten Mankaron – traditionele kokoscake
antilliaanse mankaron di coco koko traditionele kokoscake jurino antilliaans eten recept

Mankaron – traditionele kokoscake

door Linda Terrizzi

Via Facebook werden we eraan herinnerd dat er op de Antillen niet één, maar twee soorten ‘mankaron’ bestaan. De eerste versie staat al jaren op de website… het is onze versie van de kokosmakroon: veel eieren, suiker en kokos, maar héél weinig bloem.  (het recept vind je hier)

Deze tweede versie is heel anders – het is eigenlijk ‘n stevige kokoscake die gebakken wordt in een cake- of taartvorm. 



Rond, vierkant of rechthoekig

Op Curaçao vind je deze Mankaron in punten gesneden (wanneer hij in een ronde vorm is gebakken) óf als individuele vierkante “broodjes”. Wij gaan hier voor de gulden middenweg tussen die twee en kiezen voor een rechthoekige cakevorm om de mankaron in te bakken.

INGREDIËNTEN:

  • 200 gr geraspte kokos*
  • 100 gr tarwebloem
  • 4 eiwitten
  • 150 gr bruine suiker
  • 1 afgestreken TL bakpoeder
  • een mespunt zout
  • een dopje amandel essence
  • een dopje vanille essence

*Vers geraspte kokos heeft de voorkeur, maar ook (droge) kokos uit de winkel is voor dit recept te gebruiken.

antilliaanse mankaron di coco koko traditionele kokoscake jurino antilliaans eten recept

BEREIDING MANKARON:

Verwarm de oven voor tot 160 graden en vet een cakeblik in met boter.



Zeef de bloem en het bakpoeder samen in een kom.

Voeg hier nu ook het zout en de geraspte kokos aan toe en meng deze droge ingrediënten goed door elkaar.

Scheid 4 eieren en klop de eiwitten stijf in een andere kom.

Voeg de suiker toe aan de eiwitten en klop dit erdoor, totdat je glimmende pieken krijgt.



Voeg de amandel- en vanille essence toe aan de eiwitten en roer nogmaals goed door.

Meng nu voorzichtig het kokosmengsel met de stijfgeklopte eiwitten.

Stort het beslag in de cakevorm en bak de ‘mankaron’ in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.

Laat de cake zo’n 10 minuten in de vorm afkoelen en haal hem daarna uit het bakblik.

Laat de cake verder afkoelen tot kamertemperatuur voordat je hem in plakken snijdt.

Eet smakelijk!



Informatie:
recipe image
Recept
Mankaron - traditionele Antilliaanse kokoscake
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 623 review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend