Antilliaanse mankaron kokosmakronen

Bijna elk land ter wereld heeft wel een vorm van deze koekjes. De Antillianen blijven echter stug volhouden dat zíj de “echte” uitvinders zijn van de Mankaron. En ach, misschien smaken ze op de Antillen wel écht het lekkerst…. Met dit recept maak je ongeveer 20 mankarons.



Twee versies

Je vindt 2 versies van de mankaron op onze website: deze versie lijkt het meest op kleine (Nederlandse) kokosmakronen. Voor de mankaron die je maakt in een cakeblik, klik hier!

INGREDIËNTEN:

  • 4 eiwitten
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gram bloem
  • 1/2 theelepel amandel-essence
  • 200 gram geraspte kokos
  • Boter, om in te vetten

mankaron Antilliaanse kokosmakronen recept

BEREIDING MANKARON:

Verwarm een oven voor op 150 graden.

Klop de eiwitten stijf. Meng de poedersuiker, de vanillesuiker en het zout door de stijfgeklopte eiwitten en klop totdat het mengsel glimt.

Meng nu de amandel-essence, de kokos en de bloem samen.

Voeg dit langzaam toe aan de eiwitten. Roer voorzichtig om de luchtigheid te bewaren.

Beboter een vel bakpapier en leg hier telkens een hoopje van ongeveer een eetlepel van het mengsel op. Druk de hoopjes plat met de achterkant van de lepel.

Bak de Mankarons ongeveer 30 minuten op 150 graden. – De koekjes mogen bijna niet bruin kleuren. Gebeurt dit toch, bak ze dan verder op iets lagere temperatuur.

Tip: Gek op makronen, maar liever glutenvrij? Bekijk dan het recept voor onze besitos de coco!

Alternatieve spelling: makaron, macaron, mankaron di coco

 

Informatie:
recipe image
Recept
Antilliaanse mankaron - kokosmakronen
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)