bolo di frigidaire frishider icebox cake bolo di pudding antilliaanse taart recept

bolo di frigidaire – Antilliaanse taart, zonder bakken!

door Linda Terrizzi

De bolo di frigidaire is de ideale taart voor warme zomerdagen. Waarom? Omdat hij heerlijk romig en tropisch smaakt, maar vooral omdat de oven er niet voor aan hoeft!

Je kunt de bodem van de taart op twee manieren maken: met lange vinger koekjes, of met een eerder gemaakte panlefi. Beide versies zijn even lekker…Tips bij de bereiding

Bij het maken van de bolo di frigidaire is het belangrijk dat je álle ingrediënten in eerste instantie gescheiden houdt. We gebruiken in dit recept een aantal eiwitten die stijfgeklopt moeten worden.

Deze mogen absoluut niet in aanraking komen met de andere (vette) ingrediënten. Doen ze dat wel, dan houden ze minder lucht vast.

Je kunt ze dan niet goed stijfkloppen en het resultaat wordt dan minder luchtig. Om er zeker van te zijn dat de eiwitten helemaal vetvrij blijven, kun je de kom waarin ze geklopt worden even bestrijken met wat citroensap. Dit ‘vreet’ door het vet. De eiwitten kunnen dan met zekerheid hun maximale volume halen.

Recept voor bolo di frigidaire

Je vindt het recept voor deze heerlijke Antilliaanse taart in ons nieuwe kookboek ‘de complete Antilliaanse keuken’.

In het boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out. 

Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Probeer ook eens

Ben je gek op Antilliaanse taarten? Probeer dan ook eens onze traditionele cashewnotentaart (bolo di cashupete)!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaalalternatieve spelling: bolo di frishider, bolo di frishidaire bolo di frigidair, bolo di frishidel
Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Bolo di frigidaire - Antilliaanse koelkast taart
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 2152 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)