Deze letters gemaakt met pinda zijn misschien wel het állerbekendste koekje van de Antillen. Ze zijn gemakkelijk te maken, kunnen goed bewaard worden en smaken gewoon erg lekker. De koekjes worden altijd in de vorm van de letter S gebakken. (maar het staat je natuurlijk vrij om je eigen naam in pinda-letters te maken!)

Het is een ideaal recept om met kinderen te maken. En voor wie veel fantasie heeft mogen ze natuurlijk ook in een andere vorm worden gekneed. Je vindt het recept voor de authentieke Antilliaanse letter di pinda ook in ons kookboek ‘Nos Kushina Krioyo

Van dit recept maak je ongeveer 25 letter di pinda.

INGREDIËNTEN:

  • 300 gr geroosterde pinda’s (ongezouten)
  • 400 gr bloem
  • 1 zakje (16 gr) bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 150 gr boter
  • 225 gr suiker
  • 3 eieren
  • een snufje zout
  • 1 theelepel vanille-essence of 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel amandel-essence

BEREIDING LETTER DI PINDA:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de pinda’s fijn in een keukenmachine. Vet twee bakplaten in met boter en bestrooi ze met wat bloem.

Zeef de bloem samen met het bakpoeder, de kaneel, het zout en de gemalen kruidnagelen in een grote kom.

Klop in een andere kom de boter en suiker totdat deze een luchtige crème vormen,Voeg de eieren één voor één toe aan het botermengsel.

Voeg de pinda’s en de essences toe en roer goed. Voeg het bloemmengsel toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.

Vorm met steeds een eetlepel van het beslag de letter ‘S’ op de bakplaat. (dit gaat het beste als je je handen gebruikt en die van tevoren met bloem bestrooit)

Bak de koekjes ongeveer 25 minuten op 180 graden, of tot de koekjes bros zijn en goudbruin kleuren.