Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home Receptengebak Buskuchi di manteka – Boterkoekjes

Buskuchi di manteka – Boterkoekjes

door Linda Terrizzi

Deze heerlijke, krokante koekjes maak je natuurlijk met échte roomboter. De boterkoekjes (soms ook wel suikerkoekjes genoemd!) kun je vervolgens versieren met glazuur en gekleurde snoepjes.

Het zijn de meest simpele koekjes die je kunt bedenken, maar daarom niet minder lekker. Het is een ideaal recept om samen met kinderen te maken.




De koekjes kunnen in een afgesloten doos of trommel tot zo’n 10 dagen worden bewaard.

Meer koekjesrecepten zien? Klik dan hier!

INGREDIËNTEN:

Voor de koekjes

  • 175 gr basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr roomboter
  • 1 ei
  • 400 gr tarwebloem
  • mespunt zout

Voor het glazuur

  • 400 gr poedersuiker
  • 60 ml water*
  • 10 gr eiwitpoeder*

*in plaats van het water en eiwitpoeder kun je ook 1 à 2 eiwitten gebruiken.




boterkoekjes suikerkoekjes kuki di manteka buskuchi di manteka antilliaans recept jurino

BEREIDING BOTERKOEKJES:

  1. Zorg ervoor dat de roomboter gekoeld is.
  2. Meng nu de suiker met de vanillesuiker en het zout in een grote kom.
  3. Snijd de boter in blokjes en roer het met een vork of mixer door de suiker.
  4. Wanneer je een romig geheel hebt, voeg je de tarwebloem en het ei toe.
  5. Meng alle ingrediënten nu tot een soepel deeg.
  6. Laat het deeg zo’n 30 minuten (afgedekt met ‘n laagje plasticfolie) in de koelkast rusten.
  7. Maak nu het glazuur door de poedersuiker met het water en eiwitpoeder (of de eiwitten) tot een luchtig geheel te kloppen.
  8. Voeg naar wens meer suiker of water toe om de juiste textuur te krijgen.
  9. Je kunt het glazuur dunner maken, zodat je de koekjes kunt bestrijken – maar je kunt het ook steviger maken, zodat je met ‘n spuitzak lijntjes van het glazuur kunt spuiten.
  10. Rol het deeg vervolgens uit tot zo’n 5 mm dik en steek er met een koekjesvorm koekjes uit.
  11. Plaats de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  12. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven: 170 graden).
  13. Bak de koekjes in zo’n 10-12 minuten gaar en goudbruin.
  14. Laat de koekjes afkoelen tot kamertemperatuur en bestrijk ze daarna met ‘n laagje glazuur.
  15. Versier de koekjes met gekleurde snoepjes. – Eet smakelijk!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Pin dit recept!

boterkoekjes suikerkoekjes kuki di manteka buskuchi di manteka antilliaans recept jurino

Informatie:
recipe image
Recept
Boterkoekjes
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1263 review(s)

Meer lekkere recepten...

Translate »