Heksenvingers gemaakt van koek… wat zien ze er eng uit hè? Net echt, met die amandel als ‘nagel’! Voor Halloween (of op elk ander moment dat je wilt griezelen) zijn ze onmisbaar. Laat je gasten eens goed schrikken… en daarna natuurlijk smullen! Je maakt van dit recept zo’n 25 koekjes.
TIP: Voor een échte Antilliaanse twist maak je deze koekjes van het recept voor de traditionele ‘letter di pinda‘!
INGREDIËNTEN:
Voor het deeg:
- 400 gr tarwebloem
- 200 gr poedersuiker
- een dopje vanille essence
- een dopje amandel essence
- 200 gr ongezouten roomboter
- 1 ei, geklutst
En verder:
- nogmaals 1 ei, geklutst
- rode voedingsmiddelenkleurstof
- 2 eetlepels poedersuiker
- enkele druppels water
- amandelen, voor de ‘nagels’
- kaneelpoeder, ter versiering
BEREIDING HEKSENVINGERS:
Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Meng de poedersuiker met de roomboter tot een romig geheel. Voeg daarna het ei toe en meng het geheel totdat het ei helemaal is opgenomen.
Voeg nu de tarwebloem en de essence toe en kneed het mengsel tot een soepel deeg. Dek het deeg daarna af met plasticfolie en leg het tenminste een kwartier in de vriezer. Neem het deeg nu uit de vriezer en maak er bolletjes van, ter grootte van een walnoot. Kneed elk bolletje dan tot een vinger.
Snijd met de achterkant van een mes kleine streepjes op de plaats waar de knokkels zitten. Doe dan de amandelen in een pannetje met water en breng ze aan de kook.
Wanneer het mengsel even heeft gekookt, giet je het water af en kun je de bruine velletjes van de amandelen verwijderen. Splijt daarna de amandelen in de lengte doormidden. Smeer elk koekje nu in met een dun laagje geklutst ei en leg op het uiteinde een halve amandel als nagel.
Verwarm nu de oven voor op 180 graden. Leg de koekjes dan op een bakplaat en bak ze in zo’n 12-15 minuten gaar en goudkleurig. Smeer daarna met een kwastje wat van de (droge!) kaneelpoeder op de plaats waar de knokkels zitten.
Om het nepbloed te maken, meng je de poedersuiker met de kleurstof en een aantal druppels water. Het mengsel moet smeerbaar zijn, maar vooral niet te dun. Smeer aan de achterkant van elk koekje met ’n kwastje een beetje van het nepbloed. Ga daarna met het kwastje ook even langs de amandel.
Eet smakelijk!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




