Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home Recepten*gratis recepten Heksenvingers koekjes voor Halloween
heksenvingers halloween koekjes recept antilliaanse koekjes jurino

Heksenvingers koekjes voor Halloween

door Linda Terrizzi

Heksenvingers gemaakt van koek… wat zien ze er eng uit hè? Net echt, met die amandel als ‘nagel’! Voor halloween (of op elk ander moment dat je wilt griezelen) zijn ze onmisbaar. Laat je gasten eens goed schrikken… en daarna natuurlijk smullen!   Je maakt van dit recept zo’n 25 koekjes.

TIP: Voor een échte Antilliaanse twist maak je deze koekjes van het recept voor de traditionele ‘letter di pinda‘!




INGREDIËNTEN:

Voor het deeg:

  • 400 gr tarwebloem
  • 200 gr poedersuiker
  • een dopje vanille essence
  • een dopje amandel essence
  • 200 gr ongezouten roomboter
  • 1 ei, groot

En verder:

heksenvingers halloween koekjes recept antilliaanse koekjes jurino

BEREIDING HEKSENVINGERS:

Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Meng de poedersuiker met de roomboter tot een romig geheel. Voeg daarna het ei toe en meng het geheel totdat het ei helemaal is opgenomen.




Voeg nu de tarwebloem en de essence toe en kneed het mengsel tot een soepel deeg. Dek het deeg daarna af met plasticfolie en leg het tenminste een kwartier in de vriezer. Neem het deeg nu uit de vriezer en maak er bolletjes van, ter grootte van een walnoot. Kneed elk bolletje dan tot een vinger.

Snijd met de achterkant van een mes kleine streepjes op de plaats waar de knokkels zitten. Doe dan de amandelen in een pannetje met water en breng ze aan de kook.

Wanneer het mengsel even heeft gekookt, giet je het water af en kun je de bruine velletjes van de amandelen verwijderen. Splijt daarna de amandelen in de lengte doormidden. Smeer elk koekje nu in met een dun laagje geklutst ei en leg op het uiteinde een halve amandel als nagel.

heksenvingers halloween koekjes recept antilliaanse koekjes jurino



Verwarm nu de oven voor op 180 graden. Leg de koekjes dan op een bakplaat en bak ze in zo’n 12-15 minuten gaar en goudkleurig. Smeer daarna met een kwastje wat van de (droge!) kaneelpoeder op de plaats waar de knokkels zitten.

Om het nepbloed te maken, meng je de poedersuiker met de kleurstof en een aantal druppels water. Het mengsel moet smeerbaar zijn, maar vooral niet te dun. Smeer aan de achterkant van elk koekje met ‘n kwastje een beetje van het nepbloed. Ga daarna met het kwastje ook even langs de amandel.

Eet smakelijk!


Probeer ook eens

Een ander lekker Halloween recept zijn deze candy apples – een échte klassieker!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.





Pin dit recept:

heksenvingers halloween koekjes recept antilliaanse koekjes jurino

Informatie:
recipe image
Recept
Heksenvingers Halloween koekjes
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 685 review(s)

Meer lekkere recepten...

Translate »