Antilliaanse bitterballen met ham paprika recept Antilliaanse recepten krioyo Jurino

Antilliaanse (ham) bitterballen

door Linda Terrizzi

De Antilliaanse keuken beroemd om zijn hapjes en snacks. Dit is ook weer zo’n klassieker: Antilliaanse bitterballen! Ook deze mogen natuurlijk niet ontbreken bij een écht Antilliaans feestje. In tegenstelling tot de Nederlandse bitterballen, wordt de Antilliaanse versie gemaakt met ham, groenten en zijn ze lekker pittig gekruid. Het eindresultaat is dan ook iets steviger (en groter!) dan de balletjes die je in de snackbar vindt.

Ingrediënten van de bitterballen

Naast ham en verschillende groenten, krijgen deze Antilliaanse bitterballen hun smaak door de kruiden. Paprika is echt een ‘must’! Wanneer het beslag van de bitterballen klaar is, kun je ’t het beste enkele uren in de vriezer leggen. Zo wordt het beslag extra stevig en is het daarna makkelijk te rollen.Daarna kunnen de balletjes door de bloem, ei en paneermeel gerold worden om hun mooie, goudkleurige laagje te krijgen. Op deze bitterballen bestaan veel variaties. Eigenlijk kun je van elke soort Antilliaanse kroket een kleine (bitterbal) versie maken.

Recept voor Antilliaanse bitterballen

Dit recept is terug te vinden in het eerste hoofdstuk van ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je trouwens dat er in ons boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?

Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Welke recepten staan wél online?

Vind je het jammer dat het recept voor de Antilliaanse bitterballen alleen in ons boek staat en wil je nu al aan de slag met een lekkere, Antilliaanse snack? Deze recepten staan wel op de site & kunnen dus meteen worden gemaakt:

Antilliaanse bitterballen van David

Een tijdje geleden kregen we van lezer David deze mooie collage toegestuurd. Hij was bezig met het maken van onze bitterballen. Op de foto’s kun je zien hoe de Antilliaanse bitterballen er tijdens het maken uit moeten zien:

Antilliaanse bitterballen bitterbal recept Curaçao jurino

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Antilliaanse bitterballen met ham
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 1543 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)