De Antilliaanse keuken is rijk aan feestelijke hapjes. Hier weer één van de klassiekers: Antilliaanse bitterballen! Ook deze mogen natuurlijk niet ontbreken bij een écht Antilliaans feestje. In tegenstelling tot de Nederlandse bitterballen, wordt de Antilliaanse versie gemaakt met ham, groenten en zijn ze héérlijk gekruid. Het eindresultaat is dan ook iets steviger (en groter!) dan de balletjes die je in de snackbar vindt.
Ingrediënten van de bitterballen
Naast ham en verschillende groenten, worden deze bitterballen op smaak gebracht met flink wat kruiden. Paprika is hierbij absoluut onmisbaar. Wanneer het deegje van de bitterballen klaar is, kun je ‘t het beste enkele uren in de vriezer leggen voor extra stevigheid.
Daarna kunnen de balletjes door de paneermeel gerold worden om hun mooie, goudkleurige laagje te krijgen.
Op deze bitterballen bestaan veel variaties. Zo kun je van elke soort Antilliaanse kroket een kleine (bitterbal) versie maken. We hebben in onze boeken recepten voor onder andere rundvlees- vis- en kipkroketjes!
Antilliaanse bitterballen van David
Een tijdje geleden ontvingen we van lezer David deze leuke collage naar aanleiding van dit recept. Op de foto’s kun je zien hoe de Antilliaanse bitterballen er tijdens het maken uit moeten zien:
Recept voor Antilliaanse bitterballen
Je vindt het recept van de Antilliaanse (ham) bitterballen op blz. 114 van ons kookboek ‘Nos Kushina Moderno‘ (natuurlijk in het hoofdstuk ‘Altijd Feest’!) Door op onderstaande foto te klikken, kun je in een korte video al even langs ELKE pagina van het boek bladeren!
Probeer ook eens
Ben je gek op Antilliaanse snacks? Probeer dan ook eens onze traditionele pasteitjes! (pastechi)
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.





