De Bolo di Pinda is weer zo’n echte, klassieke taart die je op de Antillen kunt vinden. Hij lijkt qua uiterlijk én bereiding heel erg op de ‘bolo di cashupete‘ (cashewnotentaart), maar door de iets donkerdere kleur weet je dat het hier om pinda gaat.
De basis van de bolo di pinda is -hoe kan het ook anders?- een bolo di manteka. Deze machtige cake wordt bereid met roomboter. De taarten die je er mee maakt zijn daarom ook vooral geschikt om in dunne plakjes te snijden. Wil je toch liever punten serveren? Kies dan voor een luchtige cake met minder vet… onze panlefi (sponscake) bijvoorbeeld!
INGREDIËNTEN:
- 1 bolo di manteka
- 700 gr pindakaas*
- 175 gr suiker
- 1 blik gecondenseerde (gezoete) melk
- 500 ml water
- 3 eetlepels rum
- 1 theelepel vanille-essence of een zakje vanillesuiker
- gehakte pinda’s en geconfijte kersen, ter versiering
*Gebruik altijd pindakaas met ten minste 90% pinda’s! Zo weet je zeker dat je veel smaak krijgt en dat de vulling stevig genoeg wordt.
BEREIDING BOLO DI PINDA:
Kook de suiker met het water tot siroop. Voeg de gecondenseerde melk, de rum en de vanille toe.
Zet het vuur daarna laag en voeg de pindakaas toe. Roer het geheel goed door elkaar. Laat het geheel dan ongeveer 3 minuten koken en blijf roeren!
Neem de bolo di manteka en snijd hem in 3 lagen. Strijk een kwart van de vulling op de eerste laag cake en plaats de tweede laag er bovenop. Bestrijk ook deze laag met een kwart van de vulling.
Je hebt nu nog de helft van de vulling over. Gebruik dit om de boven- en zijkanten van de taart mee af te smeren. Versier de taart tenslotte met stukjes gehakte pinda’s en de geconfijte kersen.
Eet smakelijk!
Probeer ook eens
Ben je gek op pinda? Probeer dan ook eens de “letter di pinda” – dat zijn onze traditionele koekjes met pinda. Natuurlijk in de vorm van de letter S!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




