Home Recepten*gratis recepten Panlefi – sponscake / eierkoek
panlefi pan lefi antilliaanse eierkoek sponscake taart

Panlefi – sponscake / eierkoek

door Linda Terrizzi

Naast de bolo di manteka wordt de panlefi veel gebruikt als basis voor de lekkerste taarten. Veel mensen geven de voorkeur aan een taart gemaakt met panlefi, omdat die veel lichter is dan de bolo di  manteka.

Ieder zijn smaak natuurlijk – bij deze in ieder geval het recept voor de lekkerste Antilliaanse pan lefi!



Ingrediënten:

  • 7 eieren, gesplitst
  • 180gr. suiker
  • 200gr. bloem
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels melk
  • een dopje vanille essence

Bereiding  panlefi:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn!

Klop de eiwitten totdat ze helemaal stijf zijn. Klop in een andere kom de eidooiers met de suiker totdat het geheel bijna wit is geworden.

Voeg de twee mengsels samen en blijf kloppen totdat je een luchtig, homogeen mengsel hebt.

Verwarm de melk met de honing even in de magnetron totdat het lauwwarm is. (ongeveer 30 seconden)



Voeg de melk toe aan de eieren en roer goed.

Zeef de bloem en voeg die toe aan het mengsel. Klop het geheel goed door

Voeg als laatste de vanille essence toe.

Bekleed een bakvorm van 26cm met bakpapier en stort het mengsel hierin. Laat de bakvorm enkele malen hard op het aanrecht vallen (van zo’n 20cm hoogte) om grote luchtbellen te verwijderen.



Bak de taart 15 minuten op 175 graden. Zet de oven daarna terug naar 160 graden en bak nog 30-40 minuten, of tot een satéprikker er schoon uit komt.

Haal het bakblik uit de oven en laat hem nogmaals één keer hard op het aanrecht vallen. Keer hem nu om en laat de cake omgekeerd afkoelen. Na ongeveer 10 minuten kun je de cake uit het blik verwijderen.

Tip: Als je beschikt over een standmixer, hoef je de eieren niet te splitsen. Je kunt ze dan in hun geheel zo’n 7 minuten op vol vermogen luchtig kloppen!


Probeer ook eens

Ben je gek op Antilliaanse taarten? Probeer dan ook eens onze traditionele kokostaart (bolo di coco)!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van de recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook, óf tag je Instagram-foto met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.



Informatie:
recipe image
Recept
Panlefi - Antilliaanse sponscake / eierkoek
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1039 review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend