Home collectiesAntilliaanse snacks Pastechi galiña / galinja – Pasteitjes met kip
pastechi galiña antilliaanse pastechi galinja kip pasteitjes

Pastechi galiña / galinja – Pasteitjes met kip

door Linda Terrizzi

Pastechi galiña (pastei met kip) is één van de meest bekende gerechten van de Antillen. Deze vulling met kip is een echte, traditionele manier om de ‘pastechi’ te vullen. Naast gehakt, kaas, tonijn en bakkeljauw is de pastechi galiña het pasteitje dat je het meeste in winkels of snackbars zult treffen.

Deze kleine pasteitjes met kipvulling zijn een onmisbare Antilliaanse snack. Je vindt ze op elk feest en ze zijn dan ook gewoon heerlijk! Op de Antillen worden deze pastechi (in iets grotere vorm) ook vaak als ontbijt gegeten. Je kunt ze kopen bij de bakker of één van de vele ‘snèk’s’ langs de weg.

Recept voor pastechi galiña

Het recept voor pastechi galiña is (samen met nog 5 andere pastechi recepten!) te vinden in ons kookboek ‘Nos Kushina Moderno‘. In ons moderne kookboek hebben we naast traditionele ‘pastechi’ ook recepten van vullingen uit andere landen opgenomen. Zo vind je bijvoorbeeld ook een Turkse, Surinaamse én een Poolse vulling. Weer eens wat anders!

Daarnaast hebben we nog 164 pagina’s met heerlijke, Caribische recepten in het boek staan. Van hoofdgerechten tot snacks en van taarten tot drankjes… voor ieder wat wils dus. Door op onderstaande foto te klikken, kun je ELKE pagina van het boek in een korte video bekijken:

antilliaanse pastechi pastei pasteitjes recept antilliaans eten jurino


Probeer ook eens

Ben je gek op Antilliaanse pastechi? Probeer dan ook eens deze versie met tonijnvulling! Bij dit recept vind je zelfs een uitgebreide video waarin we laten zien hoe je de pastechi het beste kunt bereiden en frituren.

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van de recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook, óf tag je Instagram-foto met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

 

Informatie:
recipe image
Recept
Antilliaanse pastechi galiña - kip pasteitjes (pastechi di galinja) recept
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 2415 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend