Home Recepten*gratis recepten Arepa reina pepiada – maïsbroodjes met kip en avocado
Arepa reina pepiada recept antilliaanse venezolaanse arepa recipe

Arepa reina pepiada – maïsbroodjes met kip en avocado

door Linda Terrizzi

De Arepa Reina Pepiada is een maisbroodje dat afkomstig is uit Venezuela. ‘Reina Pepiada’ slaat terug op de vulling van kip, avocado en verse kruiden. Reina betekent ‘koningin’ in het Spaans en ‘pepiada’ is de naam die in Venezuela aan mooie dames wordt gegeven.

Men zegt dat de naam gebaseerd is op de eerste miss World (1955), Susana Duijm. Zij was niet alleen de eerste Venezolaanse, maar zelfs de eerste ‘Latina’ die de titel won. Ter ere van haar prestatie werd het broodje, met deze vulling, naar haar genoemd. Omdat ‘pepiada’s’ mooie rondingen hebben, is het natuurlijk ook de bedoeling dat het broodje góed gevuld wordt.



Basisrecept arepa’s

Dit recept is alleen voor de ‘reina pepiada’ vulling.  Het basisrecept voor arepa’s vind je hier.

INGREDIËNTEN (vulling):

  • 200 gram kip dijfilet
  • bouillonblokje (kip)
  • 2 hass-avocado’s
  • het sap van 2 limoen
  • kleine ui, gesnipperd
  • 3 takjes verse koriander, gehakt
  • 1 takje peterselie, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • eetlepels mayonaise
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: fijngesneden madame Jeanette peper

BEREIDING Arepa Reina Pepiada:

Verkruimel het bouillonblokje in 500 ml water en breng dit daarna samen aan de kook. Doe dan de stukken dijfilet in de bouillon en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.

Schep daarna de kip uit de pan en laat ze iets afkoelen. Pluk ze vervolgens uit elkaar, totdat kleine draadjes ontstaan.

Snipper nu de ui. Snijd het vruchtvlees van één van de avocado’s dan in blokjes en voeg er het limoensap aan toe. Snijd de andere avocado in plakjes en bewaar deze (afgedekt met plasticfolie!) voor later.



Meng de kip nu met de avocado, de gehakte koriander, de peterselie, de knoflook, de ui en de mayonaise.

blankProef de vulling en voeg daarna zout en peper naar smaak toe. Voeg nu eventueel ook de fijngesneden madame Jeanette peper toe.

Maak nu de arepa’s volgens ons recept. Snijd de arepa’s open en vul ze daarna met de kipvulling.

Leg in elke arepa ook enkele plakjes avocado. – Eet smakelijk!



avocado voor arepa reina pepiada venezolaans venezuela antilliaans recept

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Arepa Reina Pepiada
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1282 review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend