Home Recepten*gratis recepten Arepa / arepita – Maïsbroodjes uit Venezuela
arepa venezolaanse arepa recept antilliaans eten antilliaanse snack jurino

Arepa / arepita – Maïsbroodjes uit Venezuela

door Linda Terrizzi

De arepa is een klassieke snack uit Venezuela. Het is zo’n beetje het makkelijkste en goedkoopste gerecht wat je kunt bedenken. Meer dan een paar minuten en een pak harina P.A.N. (maïsmeel) heb je er eigenlijk niet voor nodig. Maar lékker dat deze authentiek Venezolaanse arepa’s zijn!

Van oudsher worden ze gegeten in heel Zuid Amerika en ook op de Antillen zijn ze al heel lang ingeburgerd. In kraampjes op straat koop je ze gevuld met de lekkerste dingen. Gestoofd vlees, kaas… maar ook met een zoete vulling als jam of boter en poedersuiker zijn ze verrukkelijk!Glutenvrij

Het gebruik van alleen maïsmeel heeft nog een ander voordeel: De arepa’s zijn zo namelijk ook geschikt voor mensen die geen gluten (willen) eten. Als we je een tip mogen geven… kijk dan eens bij de vullingen voor pastechi voor ideeën om de arepa’s te vullen.

Onderaan het recept vind je een korte video-versie van het maken van de arepa. Het recept is genoeg voor zo’n 10-12 broodjes.

Ingrediënten:

  • 2 kopjes maïsmeel* (harina P.A.N, geel of wit)
  • 2 1/2 kopjes water
  • 1 theelepel zout

Bereiding arepa:

Meng het water goed met het zout.

Voeg daarna de maïsmeel toe en kneed het geheel tot een deeg.Laat het deeg 3 minuten rusten en verdeel het in 10-12 porties.

Maak van elke portie een bal en druk deze plat tot schijven van zo’n 14cm doorsnee.

Bak de schijven in een droge pan totdat beide kanten wat gekleurd zijn.

Je kunt de arepa na het bakken eventueel doorsnijden en vullen met wat je lekker vindt.* We gebruiken maïsmeel van het merk harina P.A.N, omdat deze is voorgekookt. Van andere (Italiaanse) merken maïsmeel kun je géén deeg maken!


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Arepa / arepita - glutenvrije maïsbroodjes uit Venezuela - RECEPT
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 1879 Review(s)

Meer lekkere recepten...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)