Home Receptenhoofdgerecht Sopi mondongo – Antilliaanse soep
sopi di mondongo - antilliaanse soep curaçao antilliaans eten jurino

Sopi mondongo – Antilliaanse soep

door Linda Terrizzi

Sopi di mondongo is weer zo’n gerecht met een ‘acquired taste’. Sommige mensen gruwelen al bij het idee of de geur – maar verreweg de meesten op de Antillen vinden het heerlijk. De soep is ook weer een echt feestelijk gerecht.

De karakteristieke geur van de soep kan worden tegengegaan door de ingrediënten op de juiste manier schoon te maken. Wanneer ze daarna in de soep worden meegekookt verdwijnt het onplezierige en hou je ‘n heerlijk resultaat over.Speciale gelegenheden

Het wordt vaak gegeten wanneer er bij het bouwen van een huis de grootste mijlpaal wordt bereikt: het plaatsen van het dak! Ook wordt de soep wel eens op een zondag geserveerd, als vrienden of familie op bezoek komen. Het liefst onder het genot van een goed potje Domino, wat zo’n beetje de nationale sport van de Antillen genoemd kan worden.

Goed schoonmaken

Het geheim van een goede sopi di mondongo zit ‘m in het (heel!) goed schoonmaken van de ingrediënten. De runderpens moet voor gebruik eerst meerdere malen in water met wat zout en azijn worden gekookt. Hierdoor verdwijnt de karakteristieke geur die sommige mensen als onplezierig beschouwen. Na het uitkoken kunnen de ingrediënten in stukjes worden gesneden om in de soep verwerkt te worden.

Doordat het proces van schoonmaken best wat tijd in beslag neemt, kun je dit het beste de dag van tevoren al doen.

Ingrediënten voor sopi mondongo

In deze soep gaat naast de runderpens onder andere ook wortel, paprika en flink wat kruiden. Naar smaak kun je daarnaast op ‘t laatste moment wat snelkokende groenten toevoegen. Denk hierbij aan doperwten, prei of bosui. Dat geeft meteen wat kleur in je bord!Recept voor sopi di mondongo

Naast runderpens gaan er in deze traditionele soep o.a. paprika, knoflook en flink wat verse kruiden. Je eet de soep met ‘n schijfje limoen en een lekker broodje of een stuk funchi. Het frisse van de limoen komt de smaak van de soep ook weer ten goede.

Je vindt het recept voor sòpi mondongo in het kookboek ‘De Complete Antilliaanse Keuken‘, in het hoofdstuk ‘soepen en sauzen’. Je vindt daar naast andere traditionele soepen (zoals ossenstaartsoep en soep van rode bonen) ook heerlijke stoofschotels, gebakken vis en natuurlijk onze beroemde ‘Saté ku batata’.

Door op de foto hieronder te klikken, kun je alvast de hele inhoudsopgave (met daarin de 300 RECEPTEN!) bekijken:

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio


Probeer ook eens

Ben je gek op Antilliaanse soepen? Probeer dan ook eens onze traditionele kippensoep (sopi di galiña)!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Sopi di mondongo - Antilliaanse soep
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1298 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend