Home Recepten*gratis recepten Antilliaanse pastechi keshi
pastechi keshi antilliaanse pasteitjes met kaas recept

Antilliaanse pastechi keshi

door Linda Terrizzi

Pastechi keshi- lekkere Antilliaanse pasteitjes gevuld met kaas. Met ons recept maak je deze snack uit Aruba, Bonaire en Curaçao voortaan zelf!

Wat is een pastechi keshi?

Pastechi zijn Antilliaanse pasteitjes gevuld met… van alles! We doen er gehakt in, of tonijn, of kaas. Er zijn héél veel verschillende soorten vulling. Je maakt de pastechi van een dun laagje soda-deeg en een flinke lepel vulling. Zo worden ze lekker krokant en super smaakvol! Dit recept is voor de pastechi met kaas als vulling.

In ons kookboek ‘De Complete Antilliaanse keuken’ vind je naast dit recept voor pastechi met kaas ook de andere versies. Wist je dat er maar liefst 300 recepten in ons boek staan? Alle Antilliaanse recepten van snacks tot taarten en van hoofdgerechten tot drankjes staan erin! Je shopt ‘t boek nu voor maar €24,95 en natuurlijk wordt het gratis bij je thuisbezorgd.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Van dit recept maak je ongeveer 20-25 kleine pastechi.

Ingrediënten:

voor de vulling

blank


  • 500 gram geraspte kaas (belegen)
  • 1 tl paprikapoeder

voor het deeg



  • 500 gr tarwebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels olie
  • 1 geklutst ei
  • 200ml water

Bereiding van de pastechi keshi:

Om de vulling van de pastechi keshi te bereiden meng je de geraspte kaas met het paprikapoeder. That’s it! De pastechi keshi is dan ook wel écht de makkelijkste soort pastei om te maken ;) Nu kun je verder gaan met het maken van het deeg:

Doe alle ingrediënten — behalve het water — in een kom en meng ze daarna goed door elkaar met een lepel. Voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Is het deeg te plakkerig? Dan kun je wat extra bloem toevoegen. Is het juist te droog? Dan mag er nog wat water bij!

Wanneer je het deeg hebt gekneed, kun je het ‘t beste zo’n 30 minuten laten rusten onder plasticfolie. Zo wordt het extra zacht en gemakkelijk om uit te rollen.

Rol het deeg daarna uit totdat het ongeveer 3 mm dik is. Steek vervolgens met een cirkels uit het deeg en vul die met een eetlepel van de kaasvulling. Bestrijk de randjes van de cirkel daarna met wat water en vouw het deeg dubbel. Druk de randjes goed aan met een vork.




TIP: Je kunt hiervoor ook ‘n pastechi-vormer gebruiken. Ik vind dat zelf een stuk handiger. De pastechi keshi worden zo ook allemaal exact even groot. Wij gebruiken thuis de volgende set – die is niet duur en je hebt meteen 4 verschillende groottes! De onderkant van de vorm kun je ook meteen gebruiken om de cirkels uit te steken. Handig!


Wanneer je alle pastechi keshi hebt gevuld is het tijd om te bakken! Verhit een frituurpan of pannetje met olie voor op 170 graden. Frituur de pastechi daarna in de olie totdat ze goudkleurig zijn. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten. Laat ze tenslotte even afkoelen op keukenpapier – Eet smakelijk!

Liever een video?

In deze video van de tonijnpasteitjes zie je precies hoe je (het deeg van) de pastechi maakt, vouwt en bakt:

Pastechi keshi als ontbijt of op een feestje?

Op de Antillen kun je de pastechi vinden bij bakkers of snackbars. Ze zijn dan meestal een maatje groter dan die je op een feestje krijgt. Deze versie vind je vooral in de ochtend, omdat het ‘bij ons’ een soort meeneem-ontbijtje is. Heel lekker natuurlijk… maar misschien niet zo goed om elke dag te eten.

Pastechi’s zijn ook ideaal als borrelhapje of als deel van een Antilliaans buffet. Op een feestje worden de pastechi wat kleiner gemaakt. Meestal hebben ze een doorsnede van zo’n 10-12 centimeter. Voor het dichtvouwen van de pastechi kun je (zoals in de video hieronder!) een speciale vorm gebruiken. Deze vorm kun je (onder andere) vinden bij bol.com .


Probeer ook eens

Ben je gek op Antilliaanse pasteitjes? Probeer dan ook eens deze versie met tonijn of die met bakkeljauw.



Informatie:
recipe image
Recept
Pastechi keshi - Antilliaanse pasteitjes met kaas - Antilliaans-eten.nl
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1974 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend