pastechi tuna antilliaanse pasteitjes tonijn paste recepten antilliaans eten Jurino

De pastechi tuna is één van de varianten van de typisch Antillaanse pasteitjes. In deze Pastechi zit een lekkere tonijnvulling. Geweldig voor iedereen die van vis houdt! Met dit recept maak je zo’n 20-25 kleine pastechi. In dit recept (+ video!) leer je hoe je de tonijnvulling en het deeg maakt.

Videorecept Pastechi Tuna


Liever pasteitjes met vlees? Bekijk dan het recept voor pastechi karni .



INGREDIËNTEN:

(deeg)

  • 500 gr tarwebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels olie
  • 1 geklopt ei
  • 200ml water

(vulling)

  • 300 gram fijngesneden tonijn (uit blik)
  • Drie eetlepels olie.
  • 1 ui, gesnipperd.
  • 1 tomaat, in dobbelsteentjes.
  • 1 rode paprika, in dobbelsteentjes.
  • 2 teentjes knoflook, geperst.
  • 6 el rozijnen.
  • 6 fijngesneden gedroogde pruimen.
  • 3 eetlepels piccalilly.
  • Eventueel een eetlepel Pika (naar smaak)

pastechi tuna antilliaanse pasteitjes tonijn paste recepten antilliaans eten Jurino

BEREIDING PASTECHI TUNA:

Verhit de olie op matig vuur en fruit hierin de ui en de paprika tot de ui glazig is.

Voeg de tomaat en de tonijn toe en bak het geheel 5 minuten.

Voeg nu de andere ingrediënten toe en roer goed.

Haal de pan van het vuur en laat de vulling afkoelen tot hij koud genoeg is om mee te werken.

Doe alle ingrediënten voor het deeg, behalve het ei en het water, in een kom en meng alles goed met een lepel.

Voeg het ei toe en voeg daarna beetje bij beetje het water toe om een mooi deeg te krijgen.

(eventueel kun je iets meer water toevoegen)

Kneed het deeg ongeveer 5 minuten

Rol het deeg uit tot het ongeveer 3mm dik is.

Steek met een groot glas of kleine kom rondjes uit het deeg en vul die met een volle theelepel van de vulling*

Bestrijk de randjes van de cirkel met wat water en vouw het deeg dubbel

Druk de randjes goed aan met een vork

Frituur de pastechi in olie van ongeveer 175 graden totdat ze goudkleurig zijn.

Eet smakelijk!

 

Informatie:
recipe image
Recept
Antilliaanse pastechi tuna / tonijnpasteitjes - recept + video!
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)