Home Recepten*gratis recepten Pastechi tuna – Tonijn pasteitjes
pastechi tuna antilliaanse pasteitjes tonijn paste recepten antilliaans eten Jurino

Pastechi tuna – Tonijn pasteitjes

door Linda Terrizzi

De pastechi tuna is één van de varianten van de typisch Antillaanse pasteitjes. In deze Pastechi zit een lekkere tonijnvulling. Geweldig voor iedereen die van vis houdt! Met dit recept maak je zo’n 20-25 kleine pastechi. In dit recept (+ video!) leer je hoe je de tonijnvulling en daarna het deeg maakt.

Videorecept Pastechi Tuna


Liever pasteitjes met vlees? Bekijk dan het recept voor pastechi karni .

INGREDIËNTEN:

(deeg)

  • 500 gr tarwebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels olie
  • 1 geklopt ei
  • 200ml water

(vulling)

  • 300 gram fijngesneden tonijn (uit blik)
  • Drie eetlepels olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tomaat, in dobbelsteentjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 6 el rozijnen
  • 6 fijngesneden gedroogde pruimen
  • 3 eetlepels piccalilly
  • Eventueel een eetlepel Pika (naar smaak)

BEREIDING PASTECHI TUNA:

Verhit de olie op matig vuur en fruit hierin de ui en de paprika tot de ui glazig is.

Voeg daarna de tomaat en de tonijn toe en bak het geheel 5 minuten.



Voeg nu de andere ingrediënten toe en roer goed.

Haal de pan daarna van het vuur en laat de vulling afkoelen tot hij koud genoeg is om mee te werken.

Doe dan alle ingrediënten voor het deeg, behalve het ei en het water, in een kom en meng alles goed met een lepel.

Voeg nu het ei toe en voeg daarna beetje bij beetje het water toe om een mooi deeg te krijgen. (eventueel kun je iets meer water toevoegen)



Kneed het deeg daarna ongeveer 5 minuten

Rol het deeg nu uit tot het ongeveer 3mm dik is.

Steek daarna met een groot glas of kleine kom rondjes uit het deeg en vul die met een volle theelepel van de vulling*

Bestrijk dan de randjes van de cirkel met wat water en vouw het deeg dubbel

Druk de randjes daarna goed aan met een vork

Frituur de pastechi dan in olie van ongeveer 175 graden totdat ze goudkleurig zijn – Eet smakelijk!




Social media

Onlangs maakte Lessiej onze pastechi tuna en zei erover: “Dushi yuuu vandaag gemaakt voor de eerste keer en ze zijn echt mooi gelukt en Dushii mmmmm 😍🙌🏻”

Informatie:
recipe image
Recept
Antilliaanse pastechi tuna / tonijnpasteitjes - recept + video!
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1191 review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend