Antilliaanse pastasalade

Een pastasalade met de smaken van de Cariben: krab, mango en madame Jeanette peper! Deze salade is koud het lekkerst.

Maak hem een dag van tevoren, zodat de smaken goed kunnen mengen. Dit recept is voor 4 personen.



Ingrediënten:

  • 325 gr ongekookte vlinderpasta
  • 225 gr krabvlees, in vlokken
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 klein blikje maïskorrels
  • 1 mango, geschild, pit verwijderd en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 1 madame Jeanette peper, naar smaak
  • het sap en de schil van 1 limoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels mayonaïse
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel zout

Bereiding:

Breng een grote pan licht gezouten water aan de kook.

Voeg de pasta toe en kook dit in 8-10 minuten beetgaar; giet af en spoel af met koud water.

Doe de pasta, krab, maïskorrels, rode paprika, rode ui, mango, koriander en hete peper in een grote kom en zet apart.

Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.

Meng  de limoenrasp, limoensap, olijfolie, mayonaïse, honing, komijn, gember en zout.

Schenk dit over de salade, roer om zodat alles goed bedekt is en zet minstens een uur in de koelkast.

Eet smakelijk!