piña colada pina colada cocktail antilliaans drankje recept antilliaanse drank jurino

Piña colada • cocktail met ananas, kokos en rum

door Linda Terrizzi

De piña colada is één van de klassieke cocktails. Het is een mix van heerlijke Caribische smaken: ananas, kokosnoot en rum. Door deze smaken te combineren waan je je met deze cocktail meteen op ’n tropisch eiland. Lekker zomers dus!

Op de Antillen gebruiken we in de piña colada een combinatie van kokosmelk en gezoete, gecondenseerde melk, maar officieel is kokosmelk het ‘correcte’ ingrediënt voor de piña colada. Beide manieren zijn even lekker natuurlijk.LET OP: in dit artikel geef ik je zowel het recept voor één enkele cocktail als het Antilliaanse feestrecept voor een grote fles (ruim 2 liter) piña colada. De klassieke cocktail bevat relatief meer alcohol dan onze ‘feest versie’. Ben je op zoek naar het recept voor de grote fles? Die staat onderaan!

Alcoholvrije piña colada

Wanneer je deze cocktail alcoholvrij wilt maken — bijvoorbeeld omdat er kinderen of zwangere vrouwen in het gezelschap zijn — kun je dit als volgt doen:

Meng enkele druppels rum-essence met 2 eetlepels water en voeg die aan de cocktail toe in plaats van de rum. Zo balanceert het de zoete ananassap en kun je genieten van een lekkere ‘virgin piña colada’.

Ingrediënten voor 1 cocktail:

Dit recept is voor 1 piña colada cocktail • 60 ml (witte) rum
 • 30 ml kokosmelk
 • 30 ml zoete gecondenseerde melk
 • 60 ml ananassap
 • 1 stukje ananas uit blik, ter versiering
 • 1 cocktailkersje of schijfje limoen, ter versiering

  extra: ijsblokjes – om te shaken

Bereiding piña colada cocktail:

TIP: Voor dit recept gebruik je ’t liefst een cocktailshaker. Heb jij die niet? Geen probleem! Gebruik ’n leeg glazen potje met metalen deksel (bijvoorbeeld een jampotje) – dit werkt ook prima!

Vul een cocktailshaker met ’n paar ijsblokjes. Voeg er vervolgens de ananassap, de kokosmelk, de gecondenseerde melk en de rum aan toe. Schud deze ingrediënten goed door elkaar, zodat alle smaken van de cocktail goed gemengd zijn.

Giet de inhoud van de shaker door ’n zeefje in een groot glas. Heb je het ijs liever in de piña colada? Dat mag ook! In dat geval mag het zeefje achterwege blijven.

Versier je glas met ’n stukje ananas, een kersje of schijfje limoen – drink smakelijk!


Recept uit ons kookboek

De piña colada cocktail is één van de klassieke drankjes die je in ons kookboek ‘de complete Antilliaanse keuken‘ kunt vinden. En natuurlijk vind je er naast andere drankjes en cocktails maar liefst 300 recepten die de complete Antilliaanse keuken samenvatten.

Van hapjes en snacks tot taarten, soep, stoofschotels of andere hoofdgerechten… echt álles staat erin! Je vindt het boek in onze webwinkel, of bij elke andere (internet)boekhandel.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Ingrediënten grote fles (2 Liter):

 • 400 ml witte rum
 • 400 ml (1 blik) kokosmelk
 • 397 ml (1 blikje) zoete, gecondenseerde melk
 • 400 ml ananassap
 • 10 ananasschijven uit blik, het liefst op siroop

Bereiding grote fles piña colada

Meng alle ingrediënten in een blender en doe de mix in grote flessen (bijvoorbeeld lege colaflessen). Koel de piña colada goed en serveer de drank met wat ijs.

Probeer ook eens

Ben je gek op ananas? Probeer dan ook eens deze heerlijke en gezonde salade van komkommer en ananas!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.
Informatie:
Recept
piña colada • cocktail met ananas, kokos en rum • RECEPT + tips!
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 1638 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)