Home Recepten*gratis recepten bolo di pudin i pruimu – taart met pudding & pruimen
blank

bolo di pudin i pruimu – taart met pudding & pruimen

door Linda Terrizzi

Deze Antilliaanse ‘bolo di pudin i pruimu’ combineert eigenlijk twee bestaande recepten. Die van taart met pudding én die van taart met een zelfgemaakte pruimenvulling.

Vullen of mengen

Bij het maken van de pruimentaart kiezen we er soms voor om de pruimenvulling door het beslag te mengen in plaats van de taart ermee te vullen. Dat is ook érg lekker en het is een stuk sneller klaar. Bij dit recept houden we de pruimenvulling apart en smeren die als ‘jam’ tussen de verschillende lagen cake.



INGREDIËNTEN:

Voor de pruimenvulling:

  • 500 gr gedroogde pruimen zonder pit
  • 100 gr suiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 50 ml rum
  • 100 ml water
  • het sap van 1/2 citroen

Voor de pudding:

  • 750 ml melk
  • 80 gr custardpoeder
  • 100 gr suiker
  • een dopje amandel essence

BEREIDING BOLO DI PUDIN & PRUIMU:

  1. Begin met het maken van de cake. Dit doe je volgens ons recept van bolo di manteka.
  2. Wanneer de cake is afgekoeld, kun je hem in drie lagen snijden.
  3. Maak nu eerst de pruimenvulling.
  4. Controleer daarna de pruimen op eventuele pitten, ook al zegt het zakje dat ze pitloos zijn (!)
  5. Meng nu de pruimen met het water in een blender en maal ze fijn. Dit kan ook in een keukenmachine of met een staafmixer.
  6. Doe het pruimenmengsel daarna in een pannetje en voeg er de suiker, de kaneel en het citroensap aan toe.
  7. Verhit nu de pan en laat het mengsel even koken, totdat de suikerkristallen zijn opgelost.
  8. Je hebt nu een hele dikke jam. Laat deze zo’n 5 minuten afkoelen en giet er vervolgens de rum bij.
  9. Goed roeren en de pruimenvulling is klaar.

BEREIDING VAN DE PUDDING:

  1. Om de pudding te maken, verhit je de melk in een pan – maar houd 3 eetlepels melk achter.
  2. Meng daarna de 3 eetlepels melk met de custardpoeder tot een glad papje.
  3. Giet dit nu bij de melk in de pan en voeg er ook de suiker en amandel essence aan toe.
  4. Laat de melk nu koken. Het mengsel zal dan direct indikken.
  5. Laat nu de pudding afkoelen met een laagje plastic bovenop. Het plasticfolie mag de pudding aanraken. Hiermee voorkom je dat er een vel op de pudding komt.

SAMENSTELLING VAN DE TAART:

  1. Wanneer zowel de pruimenvulling als de pudding helemaal zijn afgekoeld, kun je de taart gaan samenstellen.
  2. Neem nu de onderste laag cake en smeer hier een klein beetje pruimenvulling op.
  3. Leg er vervolgens enkele flinke lepels pudding op en smeer dit voorzichtig uit met een spatel.
  4. Plaats daarna de tweede laag cake op de pudding en herhaal het bovenstaande.
  5. Wanneer je de laatste laag cake hebt geplaatst, smeer je hier géén pruimenvulling meer op, maar alleen pudding.
  6. Maak als laatst de ‘bolo di pudin’ af door de boven- en zijkanten af te smeren met de pudding.

Eet smakelijk!

TIP: Je kunt de ‘bolo di pudin’ niet versieren met snoepjes of suikerparels. Door het vocht in de pudding gaan deze kapot of loopt de kleur uit!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Pin dit recept:

bolo di pudin pudding i pruimu preimu antilliaanse taart met pudding en pruimen recept

Informatie:
recipe image
Recept
Bolo di pudin i pruimu - Antilliaanse taart met pudding en pruimen
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 383 review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend