yoghurttaart kwarktaart sinaasappel perzik bastognekoek zonder bakken

Romy’s yoghurttaart met sinaasappel en perzik (zonder bakken!)

door Linda Terrizzi

Via onze Facebook-groep krijgen we soms hele leuke recepten binnen. Zo ook deze prachtige en heerlijke yoghurttaart van Romy. Het leukste van deze taart? Hij hoeft niet eens gebakken te worden!

Romy’s taarten

Dat Romy weet waar ze het over heeft, hoeven we denk ik niet uit te leggen… ze maakt dagelijks de lekkerste taarten en verkoopt die in de omgeving van Eindhoven. Naast de mooiste fondanttaarten, unicorn- en drip cakes heeft ze ook Antilliaanse taarten in het assortiment. Dus: ben je op zoek naar een lekkere taart en je woont in de buurt van Eindhoven? Neem dan eens een kijkje op Romy’s Facebookpagina!



Yoghurttaart met sinaasappel en perzik

Het recept voor deze taart heeft Romy zelf ontwikkeld en ze was zo lief om hem met ons te delen! De taart wordt gemaakt met een bodem van bastognekoeken. Daar op gaat een laag yoghurtpudding en ten slotte wordt de taart afgemaakt met ’n fruitlaagje. Je kunt het met bijna elk soort fruit maken als je eens geen zin hebt in sinaasappel. Pas wel op met (rauwe) kiwi en ananas: die doen ’t niet zo goed in combinatie met zuivel!


Ingrediënten:

Voor de bodem

  • 1/2 pak bastognekoeken
  • 70 gr gesmolten roomboter

Voor de yoghurtlaag

  • 1 liter volle perzikyoghurt
  • 8 blaadjes gelatine
  • 5 eetlepels verse sinaasappelsap

Voor de gekleurde laag

  • 350 ml verse sinaasappelsap
  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 eetlepel lemon curd

Bereiding yoghurttaart:

Begin met het maken van de bodem

  1. Neem een bakvorm van 22-24 centimeter en leg op de bodem een velletje bakpapier.
  2. Verkruimel de bastognekoeken en meng de kruimels met de gesmolten roomboter.
  3. Verspreid dit mengsel over de bodem van het bakblik en druk het goed aan met de achterkant van een lepel.
  4. Laat de bodem minstens 10 minuten opstijven in de koelkast.

Ga nu verder met het maken van de yoghurtlaag

  1. Week de blaadjes gelatine in koud water en knijp ze uit.
  2. Verwarm de sinaasappelsap in een pannetje totdat deze kookt.
  3. Haal de pan van het vuur en roer de gelatine door de sinaasappelsap. Voeg dit mengsel toe aan de yoghurt en roer het geheel goed door elkaar.
  4. Stort de yoghurtlaag op de taartbodem en plaats het bakblik opnieuw 3 uur in de koelkast, zodat de laag kan opstijven.

Voor de bovenste laag doe je bijna hetzelfde als eerst

  1. Week eerst de blaadjes gelatine in koud water.
  2. Daarna knijp je ze uit en verwarm je de sinaasappelsap tot het kookpunt.
  3. Haal de pan van het vuur en roer de gelatine door de sinaasappelsap. Roer er tenslotte de lemon curd door.
  4. Giet de laag op de (inmiddels hard geworden) yoghurtlaag en laat de taart nogmaals minstens 3 uur -of liever een hele nacht- opstijven.
  5. Versier de taart (bijvoorbeeld) met schijfjes sinaasappel en toefjes botercrème.
  6. Eet smakelijk!

yoghurttaart kwarktaart romy's taarten eindhoven sinaasappel perzik recept antilliaans eten


Probeer ook eens

Vind je het fijn om een taart te maken die niet in de oven hoeft? Probeer dan ook eens onze (klassieke) ‘bolo di frigidaire’ met ananas en room!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Yoghurttaart met perzik en sinaasappel (zonder bakken!)
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 2368 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)