macaron macarons cashewnoten cashupete antilliaans recept jurino

Macaron di cashupete – Cashewnoten macarons

door Linda Terrizzi

Macarons di cashupete zijn een spin-off op het originele recept voor macarons. We geven een twist aan de klassieke Franse koekjes door de amandelen te vervangen met cashewnoten. Verder krijgen deze koekjes een vulling van heerlijke dulce de leche (caramel) – lees je mee?



Iedereen weet ’t: Macarons zijn natuurlijk koekjes met een Franse oorsprong! We kunnen dan ook niet claimen dat deze lekkernij van de Antillen afkomstig is.

Toch willen we dit recept -met cashewnoten in plaats van amandelen!- graag meegeven. De macarons staan namelijk zó leuk als versiering op de verschillende taarten… en ook ‘zo’ zijn ze heerlijk, zeker met onze dulce de leche (caramel) vulling.


INGREDIËNTEN VULLING:

  • 100 gr gezouten roomboter
  • 100 ml slagroom
  • 1 dopje vanille essence
  • 150 gr kristalsuiker
  • 30 ml water
  • optioneel: 30 ml maïsstroop

INGREDIËNTEN MACARONS:


BEREIDING VULLING:

Meng als eerste de suiker met het water en eventueel de maïsstroop in een pan en breng dit aan de kook. Zorg ervoor dat er geen suikerkristallen aan de zijkant van de pan kleven! Laat het suikermengsel vervolgens koken totdat het 118 graden bereikt en donker kleurt.

Laat daarna de boter en slagroom op kamertemperatuur komen en meng dit door het suikermengsel. Klop nu de boter/room goed door het suikermengsel met een garde… pas op: het kan spetteren! Laat het mengsel vervolgens opnieuw koken totdat het 115 graden bereikt.



Haal de pan nu van het vuur en roer de vanille essence door de vulling. Laat de vulling vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur. Als het goed is, is de vulling nu dik genoeg om met een spuitzak te verwerken.


BEREIDING MACARONS:

Maal de cashewnoten, samen met de poedersuiker, in een keukenmachine. Let erop dat de machine niet té lang draait… je wilt uiteindelijk een poeder overhouden. (Wanneer de machine te lang draait, worden de cashewnoten warm en laten ze hun olie los.)

Klop daarna de eiwitten stijf in een grote kom. Wanneer er pieken beginnen te verschijnen voeg je beetje bij beetje de kristalsuiker toe. Blijf nu kloppen totdat de eiwitten stijve pieken maken. Voeg vervolgens eventueel enkele druppels kleurstof toe.

Verdeel nu de gemalen cashewnoten in drie delen. Voeg daarna telkens voorzichtig één deel toe aan de eiwitten en ‘vouw’ de noten er door. Herhaal dit, totdat alle cashewnoten door de eiwitten zijn gemengd.



Verwarm daarna de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het mengsel vervolgens in een spuitzak en spuit kleine cirkels op het bakpapier. Laat de cirkels nu ongeveer 30 minuten drogen voordat je ze in de oven bakt.

Bak de (halve) macarons tenslotte n 13-15 minuten gaar. Laat ze na het bakken afkoelen op de bakplaat. Vul daarna telkens één halve macaron met de vulling en plaats er een andere helft op.

Eet smakelijk!


Probeer ook eens…

Ben je gek op koekjes? Probeer dan ook eens onze cashewkoekjes of boterkoekjes te bakken!

Social media



Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Macarons di cashupete - Cashewnoten macarons met dulce de leche vulling
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 2266 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)