De Antilliaanse bolo di pruimu (soms geschreven als bolo di preimu) is een heerlijke, machtige taart op basis van gedroogde pruimen. Er zijn eigenlijk twee manieren om de taart te maken. Sommige mensen mengen de pruimenvulling door het beslag en anderen bakken de cake zonder pruimen en vullen die dan met laagjes van de vulling.
Persoonlijk vind ik de versie waarbij de pruimen door het beslag worden gemengd het lekkerste. Zo krijg je in elk hapje van de cake die volle pruimensmaak, en is de taart écht even anders dan een ‘gewone’ bolo di manteka.
Bolo di pruimu & tèrt di pruimu
Op onze site vind je een recept met bijna dezelfde naam, namelijk de tèrt di pruimu. Toch is dit een heel ander soort gebak.
De tèrtjes zijn ook een soort pruimentaartjes, maar dan met een harde korst i.p.v. cake. De Engelsen zouden zeggen dat het een ‘pie’ is. De bolo di pruimu zou natuurlijk een ‘cake’ zijn.
Wie goed oplet, zal zien dat het recept voor deze taart best een beetje lijkt op de ‘gewone’ bolo di manteka. Het verschil zit hem (natuurlijk) in de pruimenvulling, die bij deze taart door het deeg gemengd wordt.

Recept voor Bolo di Pruimu
Je vindt het recept voor de Antilliaanse pruimentaart in ons kookboek ‘De Complete Antilliaanse Keuken‘.
In het boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out.
Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

alternatieve spelling: bolo di pruimu, bolo di pruim
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




