Home complete Antilliaanse keuken Bolo di pruimu – Pruimencake
bolo di pruimu bolo di preimu antilliaanse pruimentaart pruimencake antilliaans eten recepten jurino

Bolo di pruimu – Pruimencake

door Linda Terrizzi

De Antilliaanse bolo di pruimu (soms geschreven als bolo di preimu) is een heerlijke, machtige taart op basis van gedroogde pruimen. Er zijn eigenlijk twee manieren om de taart te maken:

Sommige mensen mengen de pruimenvulling door het beslag en anderen bakken de cake zonder pruimen en vullen die dan met laagjes van de vulling.  



Persoonlijk vind ik de versie waarbij de pruimen door het beslag worden gemengd het lekkerste. Zo krijg je in elk hapje van de cake die volle pruimensmaak, en is de taart écht even anders dan een ‘gewone’ bolo di manteka.

Bolo di pruimu & tèrt di pruimu

Op onze site vind je een recept met bijna dezelfde naam, namelijk de tèrt di pruimu. Toch is dit een heel ander soort gebak.

De tèrtjes zijn ook een soort pruimentaartjes, maar dan met een harde korst i.p.v. cake. De Engelsen zouden zeggen dat het een ‘pie’ is. De bolo di pruimu zou natuurlijk een ‘cake’ zijn.

Wie goed oplet, zal zien dat het recept voor deze taart best een beetje lijkt op de ‘gewone’ bolo di manteka. Het verschil zit hem (natuurlijk) in de pruimenvulling, die bij deze taart door het deeg gemengd wordt.



bolo di pruimu bolo di preimu antilliaanse pruimentaart pruimencake antilliaans eten recepten jurino

Recept voor Bolo di Pruimu

Je vindt het recept voor deze heerlijke traditionele taart natuurlijk in ons nieuwe kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘.

In het boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out.

Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.



Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

alternatieve spelling: bolo di pruimu, bolo di pruim

Informatie:
recipe image
Recept
Bolo di preimu / pruimu - Antilliaanse pruimentaart
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1337 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend