Home Recepten*gratis recepten No bake yoghurttaart: klaar in 10 minuten!
no bake yoghurttaart kwarktaart aardbeientaart recept

No bake yoghurttaart: klaar in 10 minuten!

door Linda Terrizzi

Deze aardbeien yoghurttaart is ideaal: Vooral met warme dagen (maar soms ook gewoon zomaar) heb je misschien geen zin om lang in de keuken te staan om een lekker taartje te maken. Geen zin in kloppen, geen zin om 5 kommen vies te maken en geen zin om de oven aan te zetten… maar dus wél zin in taart!

Je kunt er dan voor kiezen om de Antilliaanse ‘bolo di frigidaire‘ te maken, maar dat is stiekem nog best veel werk. Een beter alternatief is dan deze ‘no bake yoghurttaart’, die je in minder dan 10 minuten in elkaar zet. En dat zonder te bakken of moeilijk te doen! Wel nog even wachten tot hij is opgesteven, natuurlijk.



Voor dit recept maak ik gebruik van de ultieme ‘shortcuts’ als het gaat om taart: een boden van koekkruimels en een dikke laag aardbeienyoghurt die we laten opstijven met gelatine. De aardbeienyoghurt kun je kant en klaar kopen bij de supermarkt. Voor deze versie gebruikte ik de aardbeienyoghurt van Optimel (deze was in de aanbieding, #nospon) maar elk ander merk is natuurlijk ook prima.

no bakje yoghurttaart kwarktaart aardbeientaart recept

Dus… ben jij vandaag even lui, maar heb je wél trek in taart? Dan volgt nu het kortste en makkelijkste (maar echt wel lekkere!) recept ooit:

Je maakt van dit recept 1 taart van ongeveer 22 centimeter.

Ingrediënten:

  • 1 rol (300 gr) Mariakaakjes
  • 100 gr roomboter
  • 1 liter aardbeienyoghurt
  • 1 pakje (12 blaadjes) gelatine
  • 1 el suiker

Bereiding no-bake yoghurttaart:

Leg de blaadjes gelatine in ruim, koud water.



Begin daarna met het maken van de kruimelbodem. Hiervoor maal je de Mariakaakjes fijn met een keukenmachine. Smelt vervolgens de boter en meng deze met de koekkruimels.

Bekleed een taartvorm (22cm) met bakpapier. Schep het kruimelmengsel in de taartvorm en maak deze goed plat met de achterkant van een lepel. Zet de taartvorm nu even in de koelkast.

Ga vervolgens verder met het maken van de vulling: Kook 50 ml water en los hier de suiker in op. Knijp de blaadjes gelatine uit en doe deze één voor één in het hete water. Roer goed, totdat de gelatine is opgelost.

Meng nu de liter aardbeienyoghurt met het gelatinemengsel. Klop het mengsel kort met een garde en stort het vervolgens op de taartbodem.



Zet de taartvorm terug in de koelkast. De taart is binnen enkele (2-3) uren opgesteven. Als de yoghurt om te beginnen goed koud is, gaat het opstijven sneller.

Eet smakelijk!


Probeer ook eens…

Ben je gek op aardbeientaart? In ons boek ‘Hé Dushi‘ vind je de ultieme aardbeien-laagjes-taart… yumm!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van onze recepten geprobeerd? Dan zien we graag een foto van het resultaat! Je kunt die via Facebook sturen, óf op Instagram je foto taggen met #antilliaanseten

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
no bake yoghurttaart met aardbei - recept - klaar in 10 minuten!
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 141 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!



Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend