Zoals bij veel Antilliaanse taarten zit in deze ‘bolo di borracho’ een behoorlijke hoeveelheid drank. Om die reden is de taart lang houdbaar, zelfs buiten de koelkast. Deze dronkenmanstaart is van oorsprong Arubaans.
INGREDIËNTEN:
- 1 bolo di manteka
- 100 ml rum (het liefst witte)
- 500 ml slagroom
- 1 eetlepel poedersuiker
- 500 ml melk
- 35 gr suiker
- 35 gr custardpoeder
- optioneel: gekleurde snoepjes en/of kersen als versiering
Bereiding bolo di borracho:
Maak eerst een bolo di manteka en laat deze goed afkoelen. Snijd hem in drie lagen.
Maak als volgt een pudding voor de taartvulling:
Doe de 500ml melk in een pan, maar houd 2 eetlepels melk achter in een kopje. Breng de melk aan de kook met 35 gram suiker.
Roer 35 gram custardpoeder los in de achtergebleven 2 eetlepels melk en voeg dit toe aan de rest van de melk.
Blijf goed roeren totdat de pudding kookt en dik wordt. Laat de pudding afkoelen met een laagje plasticfolie op de bovenkant (op die manier komt er geen vel op de pudding)
Neem één van de drie lagen cake en besprenkel die met de helft van de rum, totdat hij vochtig aanvoelt. Doe de helft van de pudding op de cake en smeer die uit met een spatel.
Herhaal dit met de tweede laag cake. (besprenkelen met rum en pudding erover smeren) Leg de laatste laag cake bovenop de pudding.
Klop de slagroom stijf met een lepel poedersuiker en smeer de helft hiervan over de boven- en zijkanten van de cake. Doe de rest van de slagroom in een spuitzak en versier de cake hiermee.
Optioneel: maak de taart extra feestelijk met snoepjes en geconfijte kersen.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
alternatieve spelling: bolo di boracho
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




